Frezarka Kolumnowa CNC HomeMade
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Witam kolegę super frezarka buduje coś podobnego,miała to być wiertarka ale chyba pomyślę nad frezarkom.Mam pytanko jakie masz przełożenie na silniku chodzi mi o wymiar kół zębatych.Ja założyłem 1;1 i klapa nie chce się uciągnąć silnik 1,1kw 2800 obr + falownik . może silnik przypalony bo jak poluzuje pasek to idzie jak złoto . zębatki po zewnętrznej mam 38mm.może ktoś coś doradzi.Pozdrawiam
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 43
Witam,
banderas31 Dzięki za opinię;) Cieszę że się podoba. Co do kół kolega ci już odpowiedział. Sterowniki, płyta, zasilacz i tak będzie inny bo na tym nie wykorzystuje w 100% silników.
Tak jak już oskarivppl pisał były pierwsze próby. Na razie korbkowe bo komp nie ogarnął
Jak na razie wszystko zapowiada się okej. Ogólnie to za dużo nie można powiedzieć bo na razie to były próby. Frezem fi10 cztero-piórowym szło pięknie powierzchnia również zadowalająca
Plan na najbliższy czas to ogarnąć ją w 100% i frezować. Padła też decyzja że oś Z będzie przerobiona na CNC. Będzie ją napędzać silnik 8,5Nm.
Dobra teraz koniec gadania foty i krótki filmik będzie pod wieczór albo jutro
Trochę narzędzi zakupionych w ostatnim czasie:

Powierzchnia po pierwszych próbach:

Silnik 8,5Nm do napędu osi Z:

Reszta fotek:
http://www.bikepics.com/members/kierownik/p6/
Miałbym prośbę do Moderatora/Admina o zmianę tematu jak ktoś z nich by tu zaglądnął
Bo raczej samemu nie można tego zrobić bo próbowałem i nie dałem rady jak się da to proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić.
Nazwa tematu:
Z góry dzięki
Teraz proszę o opinie. Pozdrawiam.
banderas31 Dzięki za opinię;) Cieszę że się podoba. Co do kół kolega ci już odpowiedział. Sterowniki, płyta, zasilacz i tak będzie inny bo na tym nie wykorzystuje w 100% silników.
Tak jak już oskarivppl pisał były pierwsze próby. Na razie korbkowe bo komp nie ogarnął

Plan na najbliższy czas to ogarnąć ją w 100% i frezować. Padła też decyzja że oś Z będzie przerobiona na CNC. Będzie ją napędzać silnik 8,5Nm.
Dobra teraz koniec gadania foty i krótki filmik będzie pod wieczór albo jutro

Trochę narzędzi zakupionych w ostatnim czasie:

Powierzchnia po pierwszych próbach:

Silnik 8,5Nm do napędu osi Z:

Reszta fotek:
http://www.bikepics.com/members/kierownik/p6/
Miałbym prośbę do Moderatora/Admina o zmianę tematu jak ktoś z nich by tu zaglądnął

Nazwa tematu:
Z góry dzięki

Teraz proszę o opinie. Pozdrawiam.
-