Frezarko-wiertarka ZX7016 ''ZOSIA''

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC
Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 163

Post napisał: adam Fx » 18 sie 2013, 16:11

możesz grzecznie im odpowiedzieć iż prawnik z ochrony konsumenta ma nieco odmienne zdanie (może się wystraszą) i nie trzeba być fachowcem by stwierdzić że robota jest spartaczona.. bo jak kupuje kafelki w promocji za 30zł a nie za 100 to znaczy że co? że mogą być wszystkie krzywe a co piat sztuka w innym odcieniu bo maszyna źle mieszała pigment :shock: no przecież da się je przykleić do ściany to o co panu chodzi kupił pan taniej i jeszcze pan narzeka ?
Może będą skłonni zwyczajnie wymienić na inny model z ładnie wykonanymi prowadnicami

[ Dodano: 2013-08-18, 16:16 ]
Ps. za Zośkę dałem coś ok 550zł ale za 1800 to można się spodziewać czegoś lepszego szczegulnie że imadło za 150zł ma to lepiej wykonane http://allegro.pl/imadlo-krzyzowe-maszy ... 43769.html

sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Tagi:

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 53

Post napisał: tuxcnc » 18 sie 2013, 16:28

Jest absolutnym nieporozumieniem wiązanie jakości towaru z jego ceną.
Cena jest taka jaką sprzedawca wystawił, a jakość ma być taka jaką sprzedawca obiecał - to dwie różne rzeczy.
Jeśli sprzedawca wystawia towar jako frezarkę, to ma to być frezarka a nie złom.
Ma działać i wykonywać to do czego została zaprojektowana, a prowadnice ciosane siekierą to uniemożliwiają.
Tłumacząc się że towar nie nadaje się do użytku bo przecież był tani, sprzedawca nie ma szans wygrać przed jakimkolwiek sądem.
Zwróci za maszynę, za transport, za ekspertyzy, za adwokata i za czas i nerwy oszukanego klienta.
Może go wyjść kilka razy więcej niż ta "maszyna" jest warta.

Nie można mylić tego z sytuacją gdy ktoś kupi samochód za 20 tysięcy i ma pretensje że to nie Mercedes.
Tutaj ewidentnie chodzi o to, że to miał być samochód, a nie da się nim jechać.
Jaka była cena, nie ma nic do rzeczy.

.

Zanixi
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Post napisał: Zanixi » 18 sie 2013, 19:04

Prosta sprawa:

Chcesz oddać?
Kiedy kupiłeś?
Przez internet?

Jeżeli paczka przyszła do Ciebie do 10 dni wstecz, nie jesteś przedsiębiorcą i nie kupiłeś jej na firmę na fakturę to możesz w przeciągu 10 dni od daty otrzymania towaru wysłać pismo (może być mailem, bez podpisu elektronicznego! byle było jasne i klarowne) o rezygnacji i odstąpieniu od umowy. Potem masz 14 dni na odesłanie towaru. Koszt wysyłki jest po Twojej stronie, nie zwrócą Ci za to pieniędzy. Zwrócić Ci za to muszą także w ciągu 14 dni (kalendarzowych) całość kwoty nie uszczuploną o nic.

na stronie mają że:
Zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2002 roku „o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny” z towaru zakupionego w naszym sklepie konsument może zrezygnować bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki, jednak tylko wtedy, gdy produkt nie był używany, ani nie został w żaden sposób zniszczony czy naruszony (odnosi się to również do trwałych i nieodwracalnych zniszczeń lub uszkodzeń opakowania produktu!). W przypadku zwrotu towaru należy go odesłać, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu w oryginalnym opakowaniu z zastosowaniem oryginalnych zabezpieczeń transportowych wewnątrz skrzyni/kartonu oraz z użyciem taśm zabezpieczających, dołączając dowód zakupu oraz kartę gwarancyjną.
A to guzik prawda, nie musi być w oryginalnym kartonie. To się zdaje jest na liście klauzul niedozwolonych także karton może być nawet podarty. Druga sprawa, mogłeś tego używać, byle by nie przekroczyć "zwykłego zarządu rzeczą" (czyli mogłeś z tego korzystać). Tego też nie mogą w regulaminie zamieszczać :D

DaR3k
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 10

Post napisał: DaR3k » 19 sie 2013, 07:38

tuxcnc, Maszyna przyjechała do mnie w piątek, mam nadzieję że dzisiaj się sprawa rozstrzygnie co dalej, czekam na odpowiedz od sprzedającego.

adam Fx, Też mam takie imadło i płaszczyzny są wykonane o niebo lepiej niż w tej wiertarko-frezarce.

Pozdrawiam

rysmen
Posty w temacie: 47
Kontakt:

Post napisał: rysmen » 19 sie 2013, 11:17

U mnie to tak wygląda
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

maszyne mam rok sprawdzając czujnikiem o dziwo 0.01 aż dziw
jak kupiłem to widziałem te rysy ale sprawdziłem czujnikiem i ok te rysy są minimalne i u mnie nie przeszkadzają cieawe jak bedzie za pare lat.

DaR3k

Post napisał: DaR3k » 19 sie 2013, 11:59

No i mam problem maszynę mogę odesłać, próby dogadanie się odnośnie ewentualnej naprawy lub wymiany nie wchodzą w grę tak stwierdzili sprzedający bo wszystkie są takie same i są tak samo wykonane. Bardzo nieprofesjonalne podejście do tematu ze strony sprzedającego że to nie maszyna za 20 tys. bo i do takiej bym się też przyczepił.

Co radzicie w tym przypadku oddawać czy naprawiać i ewentualnie kto by się podjął tej naprawy na podkarpaciu w okolicach Jarosławia.

rysmen, u Ciebie te płaszczyzny to bajka

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Mat3ys » 19 sie 2013, 12:04

Oddaj to póki możesz i kup gdzie indziej. Chiński sprzęt to loteria raz trafisz lepiej raz gorzej. Najlepiej kupić naocznie.

DaR3k

Post napisał: DaR3k » 19 sie 2013, 12:24

Mat3ys, z zakupem naocznie będę miał problem bo w okolicy nie ma takich frezarko-wiertarek a odesłać i kupować gdzie indziej to tak jak piszesz loteria i koszty, najchętniej bym to naprawił tylko nie wiem ile mnie to będzie kosztować i kto mi to naprawi.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Mat3ys » 19 sie 2013, 18:03

Odeślij to i szukaj lepszego sprzedawcy który wykona dla Ciebie dokładne fotki maszyny przed zakupem.

DaR3k

Post napisał: DaR3k » 23 sie 2013, 10:12

Witam
Znajdzie się ktoś chętny do naprawy mojej "ZOŚKI"?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”