Serdecznie dziękuję za pomoc i wyjaśnienia. Jutro z samego rana wszystko posprawdzam jeszcze raz a w szczególności ten patent z ogniskową. Jak mawiają najprostsze jest najtrudniejsze do odkrycia. Lusterka sprawdzę jeszcze aczkolwiek ustawiałem je nie dalej jak z dwa dni temu, ale być może nie zrobiłem tego dokładnie. Tak więc wszystko się mam nadzieję jutro wyjaśni. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Roman K.
[ Dodano: 2013-07-26, 13:15 ]
Witam ponownie !

Od początku:
Najpierw okazało się że tuba była wyjmowana na czas transportu a skutkiem tego było że włożona została w sposób niedbały i pierwszy problem był że wiązka szła za nisko do lustra pierwszego. Gdy już się z tym uporałem przyszła kolej na kolejne lustro i tak było regulowane w wszystkich czterech narożnikach stołu oraz na środku. Najgorzej była sytuacja na ostatnim lusterku w karetce. Najtrudniej to było zrobić. Ale cierpliwość jest matką sukcesu i krok po kroku coraz lepiej. Na koniec zastosowałem patent kol. Andrzej_Kw i też udało mi się ustalić w miarę poprawnie odległość soczewki od stołu.
Finał tego jest taki że obecnie sklejka 3 mm zwykła jest na jednym przebiegu wycinana przy kroku 14 ! i mocy 75%. A deseczki brzozowe grubości 3,5 mm na tych samych parametrach wycina bez nadmiernego przypalania. Tak więc Koledzy dzięki Waszemu wsparciu i pomocy udało mi się rozwiązać problem za co Bardzo Serdecznie Wszystkim dziękuję