Frezarko/ploter 2000x1200x300
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
"tanifon"
Ciekawe - tylko się cieszyć, że ktoś na bezludnej wyspie coś takiego wymyślił.
2001 roku nie było od kogo się wzorować, to czasy robienia z czegoś co było dostępne w sklepach to, że kształt przyjął takie a nie inne oblicze to zasługa nas wszystkich, ale ktoś kiedyś mocno się zastanawiał jak to ma działać co do różnych elementów różni twórcy, teraz są gotowe klocki i ich wymiary znormalizowane czemu - bo w tym kształcie na tych prawach inaczej się nie da zrobić więc kształt jest taki a nie inny podobny to nie znaczy, że ktoś od kogoś coś przejął.
Nie wrabiaj mnie kolego w wojnę z całym światem - lubię ten świat i do nikogo nic nie mam ale szanujcie emerytów.
Takie wrabianie to cios w jaja i tylko świadczy o ........ tobie słuchaj czasami co inni mają do powiedzenia.
Nie pozwolę puszyć się nadto ludziom co teraz mają łatwiej dojść do celu - bo mają dostęp w tych czasach do metra.Wiele emerytowanych firm wniosła wiele rozwiązań do tego zacofanego świata, ich się nie szanuje bo w tych czasach to co oni wymyśli kiedyś to standard przecież.
Dorian123
Każdy kto poprosi oczywiście dostanie pozwalam korzystać z projektu na własne cele.
Zabraniam bez uprzedzenia przekazywać, sprzedawać bez uprzedzenia.
Projekt powinien wspomóc udoskonalenie własnych projektów maszyn do zastosowań własnych, nie powinien być użyty w celach zarobkowych związanych z produkcją maszyn o podobnym przeznaczeniu.
To wszystko już Historia i do niej się nie czepiamy.
Starajmy się udoskonalać myśl technologiczną by pokolenia były z nas dumne.
Ciekawe - tylko się cieszyć, że ktoś na bezludnej wyspie coś takiego wymyślił.
2001 roku nie było od kogo się wzorować, to czasy robienia z czegoś co było dostępne w sklepach to, że kształt przyjął takie a nie inne oblicze to zasługa nas wszystkich, ale ktoś kiedyś mocno się zastanawiał jak to ma działać co do różnych elementów różni twórcy, teraz są gotowe klocki i ich wymiary znormalizowane czemu - bo w tym kształcie na tych prawach inaczej się nie da zrobić więc kształt jest taki a nie inny podobny to nie znaczy, że ktoś od kogoś coś przejął.
Nie wrabiaj mnie kolego w wojnę z całym światem - lubię ten świat i do nikogo nic nie mam ale szanujcie emerytów.
Takie wrabianie to cios w jaja i tylko świadczy o ........ tobie słuchaj czasami co inni mają do powiedzenia.
Nie pozwolę puszyć się nadto ludziom co teraz mają łatwiej dojść do celu - bo mają dostęp w tych czasach do metra.Wiele emerytowanych firm wniosła wiele rozwiązań do tego zacofanego świata, ich się nie szanuje bo w tych czasach to co oni wymyśli kiedyś to standard przecież.
Dorian123
Każdy kto poprosi oczywiście dostanie pozwalam korzystać z projektu na własne cele.
Zabraniam bez uprzedzenia przekazywać, sprzedawać bez uprzedzenia.
Projekt powinien wspomóc udoskonalenie własnych projektów maszyn do zastosowań własnych, nie powinien być użyty w celach zarobkowych związanych z produkcją maszyn o podobnym przeznaczeniu.
To wszystko już Historia i do niej się nie czepiamy.
Starajmy się udoskonalać myśl technologiczną by pokolenia były z nas dumne.
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- o to chodzi. A sprawe sobie w sadzie wyjaśnia i wtedy zobaczymy co z tego wyniknie az ciekaw jestem,pewnie dowiemy sie za pare tygodni ,miesiecy.....Krako pisze:Panowie dajmy spokój z tematem plagiatu. Bądźmy inteligentniejsi i trzymajmy poziom. Doradzajmy, krytykujmy, twórzmy temat z założycielem tematu.
A nie zajmujmy się trollem który nie wie czego chce.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 16:12 przez Krako, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
nie wtrącam się już.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 18:52 przez syntetyczny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Re: Frezarko/ploter 2000x1200x300
Świetny pomysł

Tak więc powracamy do projektu - witamy Forumowiczówvigen20 pisze:Witam grono forumowiczów
Tak więc powracam do projektu, tyle ,że zaszły małe zmiany, rozmiar maszyny zmniejszam z 2500x1200mm do 2000x1200mm z polem roboczym coś około 1700x800mm. .....

Pytanie do Autora projektu : jakieś postępy, nowe przemyślenia ?

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
Zbych07, No bo nie wiem po co zniechęcać nowego forumowicza głupią kłótnią o nic.
Ja tak się zastanawiam czy te dwu-teownik to ma być bramą i jeździć czy co?
Może autor by dał jakiś projekcik jak to widzi
?
Ja tak się zastanawiam czy te dwu-teownik to ma być bramą i jeździć czy co?
Może autor by dał jakiś projekcik jak to widzi

Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Witam Panów! Widzę,że temat się rozkręcił tylko szkoda ,że nie w tym kierunku....
Tak więc z nowości, dwuteownik mam okazje wymienić na kształtownik zamknięty 150x100 ścianka 6 lub 8,już nie pamiętam, w takim przypadku przyspawałbym płaskowniki od czoła w ,których wyfrezowane byłyby rowki na prowadnice Hiwin 20-stki,a w środku kształtowniki wałek do sprzężenia napędu obu stron bramy.
Jestem poza domem na kilka dni, projekt mam zrobiony,może nie do końca,ale pokaże jak tylko będę w stanie.
Tak więc z nowości, dwuteownik mam okazje wymienić na kształtownik zamknięty 150x100 ścianka 6 lub 8,już nie pamiętam, w takim przypadku przyspawałbym płaskowniki od czoła w ,których wyfrezowane byłyby rowki na prowadnice Hiwin 20-stki,a w środku kształtowniki wałek do sprzężenia napędu obu stron bramy.
Jestem poza domem na kilka dni, projekt mam zrobiony,może nie do końca,ale pokaże jak tylko będę w stanie.