Frezarko/ploter 2000x1200x300
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Uczciwy człowiek próbuje się w takich sytuacjach w naturalny sposób bronić, wyjaśniać, bo nie rozumie o co może chodzić atakującemu mierząc go własną miarą i licząc na zdrowe zasady współżycia. Niestety uczciwy wierzy w uczciwość innych, a kanalia widzi wokół siebie same kanalie tak jak i złodziej dobrze zabezpiecza się przed złodziejami. Na to, że posiada się wrogów, w sposób niezawiniony przez nas, nic się nie poradzi. Trzeba z tym żyć i nie dawać im satysfakcji.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Też mam takie wrażenie.... Aż muszę poszukać książki w której miałem rys historyczny obrabiarek, w tym także strugarke bramowa z drewna....O tym ze choćby prowadnice były w tokarkach strugane od niepamiętnych czasów to już nie wspomnę....Ale jak ktoś uważa że wynalazł koło to nic się nie poradzi....Rozumiem jak to by był jakiś złożony element z dość charakterystycznym kształtem czy technologicznym złożeniem, ale na litość jak trzeba być dziwnym aby kształt typowej konstrukcji bramowej uznać za swój.bartuss1 pisze:mam wrażenie że ktos próbuje mnie w coś wrobić
Jak najbardziej się zgadzam, choć dodam że oprócz nerwów można stracić i chęci do robienia czegokolwiek i materialnie też.....Jaszuk88 pisze:Problem polega na tym, że kłamstwo powiedziane kilka razy zaczyna krążyć jako prawda.
Na szczęście po pewnym czasie wszyscy się przekonują, że kłamstwo to kłamstwo a oszust to oszust. Ale zanim to nastąpi to trochę nerwów człowiek straci.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
Małe archiwum.pitsa pisze:Uczciwy człowiek próbuje się w takich sytuacjach w naturalny sposób bronić.
Od tego projektu z roku 2001 powstały nowe urządzenia na jego bazie i doświadczeniu. Projekt jest mój i kilka następnych, ale nie wszystkie. To były czasy prowadnice z rurek od prysznica - ale z systemem naprężania, elementy ślizgowe z tulei meblarskich, nylon 66 -kulowych jeszcze nie było, dopiero po poważnych rozmowach CX zaczął takie produkować - czy tam sprowadzać. Silniki od drukarek 5f - kawał uczciwej pracy. Jeśli ktoś potrzebuje to udostępnię pierwszy projekt (pw)- reszty nie mogę bo za to brałem kasę ale chętnie podpowiem co i jak można zmienić na lepsze.
[ Dodano: 2013-03-11, 02:31 ]
2001r-2008r
- Załączniki
-
- Głowica z wymmiennikem i oscylacją-2012r.jpg (38.82 KiB) Przejrzano 1773 razy
-
- Obrabiarka numeryczna Plot Electronics-2012r.jpg (49.86 KiB) Przejrzano 1775 razy
-
- Obrabiarka numeryczna Sentinel-2012r.jpg (56.87 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- Obrabiarka CNC-2008r.jpg (50.64 KiB) Przejrzano 1770 razy
-
- Ploter Tnący-2008r.jpg (49.7 KiB) Przejrzano 1785 razy
-
- Centrum obróbcze-2007r.jpg (51.02 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- Obudowy CNC-2007r.jpg (40.96 KiB) Przejrzano 1774 razy
-
- Ploter Ekonomiczny-2007r.jpg (42.15 KiB) Przejrzano 1775 razy
-
- Ploter nakładający z głowicą na klejenia-2006r.jpg (68.54 KiB) Przejrzano 1782 razy
-
- Ploter wielkoformatowy-2006r.jpg (51.02 KiB) Przejrzano 1781 razy
-
- Obrabiarka-2005r.jpg (59.18 KiB) Przejrzano 1785 razy
-
- Pierwszy ploter tnący z głowicą oscylacyjną i skanerem laserowym-2005r.jpg (52.78 KiB) Przejrzano 1777 razy
-
- Z ruchomym stołem CNC-2005r.jpg (57.67 KiB) Przejrzano 1794 razy
-
- Frezarka cnc-2004r.jpg (47.8 KiB) Przejrzano 1785 razy
-
- Projekt Fezarki cnc-2004r.jpg (47.79 KiB) Przejrzano 1776 razy
-
- Ploter z ruchomą bramą-2003r.jpg (53.77 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- Ploter z ruchomym stołem-2003r.jpg (51.71 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- Ploter z profili-2002r.jpg (73.67 KiB) Przejrzano 1801 razy
-
- Pierwszy Ploter CNC-2001r.jpg (29.4 KiB) Przejrzano 1785 razy
-
- projekt
- Pierwszy Ploter-2001r.jpg (34.89 KiB) Przejrzano 1850 razy
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
hehe, i gdzie to podobieństwo ? chyba tylko w tym ze w podstawie są dwa ceowniki, i on chce się bawić w sądy.
te twoje bramy w tych pomarqanczowych kotletach to już w ogóle nie dośc ze najtanszym sposobem to sprawiają wrażenie ze do obróbki mydła
i jeszcze te twierdzenia ze dorobiłem sie na jego pracy,
a to moj projekcik
gdzie te podobienstwa ? przesuw dolny ma łatę o szerokosci 100 a nie jakiegos patyka na dwoch katownikach do boków, napęd poprzeczny zupelnie inaczej rozwiązany, a zetka jest stała ...
samochod tez ma 4 koła, silnik, i kierownice
[ Dodano: 2013-03-11, 09:32 ]
acha, jak ktos chce to moze poprosic o ten projekcik na akcesoriach, od jakiegos czasu rozdajemy za friko z racji tego ze sa juz troche stare
acha, zapomniałes sie jeszcze przedstawić, bo twierdzisz ze nie masz nic wspolnego z plot electronics a potem pokazujesz maszyny plot, masz coś z łokciem ?
te twoje bramy w tych pomarqanczowych kotletach to już w ogóle nie dośc ze najtanszym sposobem to sprawiają wrażenie ze do obróbki mydła
i jeszcze te twierdzenia ze dorobiłem sie na jego pracy,
a to moj projekcik
gdzie te podobienstwa ? przesuw dolny ma łatę o szerokosci 100 a nie jakiegos patyka na dwoch katownikach do boków, napęd poprzeczny zupelnie inaczej rozwiązany, a zetka jest stała ...
samochod tez ma 4 koła, silnik, i kierownice
[ Dodano: 2013-03-11, 09:32 ]
acha, jak ktos chce to moze poprosic o ten projekcik na akcesoriach, od jakiegos czasu rozdajemy za friko z racji tego ze sa juz troche stare
acha, zapomniałes sie jeszcze przedstawić, bo twierdzisz ze nie masz nic wspolnego z plot electronics a potem pokazujesz maszyny plot, masz coś z łokciem ?
- Załączniki
-
- maly ploter.PNG (17.88 KiB) Przejrzano 1881 razy
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 10:21 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Nie ma nic gorszego jak niesłuszne pomówienie.
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
szymo23,
Z takimi problemami to radziłbym do specjalisty a nie wylewać żale na forum.
Nie można opatentować konstrukcji czy tam układu belek w maszynie.
Jeśli chciałbyś zastrzec układy belek to musiałbyś się sądzić z większością firm które produkują maszyny cnc.
Poza tym nie rozumiem dlaczego wadzi Ci krytyka... masz jakieś urazy?
Przecież większość ludzi krytykuje projekty, nie po to żeby zjechać człowieka, tylko odwrotnie, by go zmusić do myślenia, przez co niekiedy można zaoszczędzić dużo pieniędzy....
Z takimi problemami to radziłbym do specjalisty a nie wylewać żale na forum.
Nie można opatentować konstrukcji czy tam układu belek w maszynie.
Jeśli chciałbyś zastrzec układy belek to musiałbyś się sądzić z większością firm które produkują maszyny cnc.
Poza tym nie rozumiem dlaczego wadzi Ci krytyka... masz jakieś urazy?
Przecież większość ludzi krytykuje projekty, nie po to żeby zjechać człowieka, tylko odwrotnie, by go zmusić do myślenia, przez co niekiedy można zaoszczędzić dużo pieniędzy....
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines