Oj tak tak:)cosimo pisze:teraz tyko czwarta oś będzie na tapecie.
i miło by było gdybyś chciał się zająć tokarką

cosimo pisze:większych zmian w programie – teraz tyko czwarta oś będzie na tapecie.
quote]
[ Dodano: 2013-02-08, 21:52 ]To mam dzisiaj dwie dobre wiadomosci, jedna że znowu zostałem dziadkiem, druga ze czwarta oś będzie.cosimo pisze:większych zmian w programie – teraz tyko czwarta oś będzie na tapecie.
Ja juz jestem przygotowany na 4 oś, 4 sterowniki i na stole to co widać ( prototyp)
WkrótceCosimo mozesz zdradzić kiedy mozna sie spodziewać 4 osi ?
Gratuluje!!! Ale zestawienie zrobiłeś...To mam dzisiaj dwie dobre wiadomosci, jedna że znowu zostałem dziadkiem, druga ze czwarta oś będzie.
Rozumiem o co chodzi i faktycznie coś z tym można zrobić. Mogło by być tak, że w magazynku narzędzi było by do wybrania albo zdefiniowane narzędzie albo „wirtualne” (T0) z okienkiem do wpisania średnicy. Offsety wytworzone takim narzędziem były by od razu szkicami jako półprodukt do dalszej pracy. Korygowanie „realnych” narzędzi o jakiś +/- nie wchodzi w grę, później w symulacji może się nie zgadzać....Mianowicie w PicoCAMie jest teraz generowanie ścieżki dla danego narzędzia z góry z ustalonymi parametrami - załóżmy frez V90* D=6mm. Gdy chcemy nim zrobić fazowanie ….
^ czuję sie jakbym trafił 4kę w totka i nie mogę się doczekać odbioru wygranejcosimo pisze:Rozumiem o co chodzi i faktycznie coś z tym można zrobić. Mogło by być tak, że w magazynku narzędzi było by do wybrania albo zdefiniowane narzędzie albo „wirtualne” (T0) z okienkiem do wpisania średnicy. Offsety wytworzone takim narzędziem były by od razu szkicami jako półprodukt do dalszej pracy.