Bo masz dłutownicęIMPULS3 pisze:[. Mam srugarkę ale w ubiegłym roku tylko 1 raz coś na niej robiłem...
WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 6
Pewnie że tak tylko co wygodniejsze? Powiem szczerze że nie trafiają mi się jakieś długie skoki dłutowania ( max. mam 160 i wystarcza) więc nawet nie myślę o tym aby to robić na strugarce poziomej. Chyba nawet nie przyjme roboty niż bedę miał ją zrobić na strugarce, bo zanim zamocuję jakoś detal i nóż to stracę dzień. 
-
Mariuszczs

- Posty w temacie: 26
-
RomanJ4

- Posty w temacie: 94
Ha, ha, ha, śmieję się, bo trafił kolega kulą w płot.kamar pisze:" jak żyć, Panie Premierze, jak żyć "(a raczej - za co?)
W czasie "gospodarskiej" wizyty "Tuskobusa" w mojej miejscowości, pierwsze oczywiście obstąpiły premiera , jak to nazywają u nas, doskonale miejscowym znane tzw. "osoby uporczywie bezrobotne" i jedna z nich zadała mu to właśnie pytanie (co widać na zdjęciu), choć na co dzień przepuszcza zapomogi z MOPS-u w wiadomy sposób..
http://fakty.interia.pl/raport/wybory-p ... 96911,7386pozdrawiam,
Roman
Roman
-
RomanJ4

- Posty w temacie: 94
A ja wymyśliłem sobie dłutownicę do małych detali z... praski ręcznej.
Do tłoka przykręcany w zrobionym gnieździe będzie nóż, a detal obsadzony w przykręconym do podstawy imadle krzyżowym, które zapewni odpowiedni ręczny "posuw" detalu.
To na razie idea do sprawdzenia praktycznego, ale myślę, że ma dużą szansę na praktyczne, tanie narzędzie.
Recenzje i uwagi mile widziane.
Do tłoka przykręcany w zrobionym gnieździe będzie nóż, a detal obsadzony w przykręconym do podstawy imadle krzyżowym, które zapewni odpowiedni ręczny "posuw" detalu.
To na razie idea do sprawdzenia praktycznego, ale myślę, że ma dużą szansę na praktyczne, tanie narzędzie.
Recenzje i uwagi mile widziane.
pozdrawiam,
Roman
Roman