A ja mam małe uwagi/sugestie do najnowszego PicoCAMa.
Gdy zaznaczymy kilka konturów, to przyciskiem "Zmień kierunek kontur
u" zmieniamy tylko 1 kontur (ostatni zaznaczony). Skoro mamy już multiselect to chciałoby się aby można był jednocześnie zmieniać wszystkie zaznaczone jednocześnie ew aby była możliwość zaznaczenia samych wewnętrznych i ustawienia jako wewnętrzne, tak samo z zewnętrznymi.
2ga sprawa. Na zdjęciach poniżej widać w czym rzecz.
Odpalamy program i ustawiamy kierunki offsetów jak na 1wszym obrazku.
Zaznaczam niebieski prostokątny kontur oraz okrągłe zewnętrzne (foto1).
Klikam na pocket (wybierz) i nie tworzą się nowe ścieżki narzędzia, natomiast 2 kontury zmieniają kierunki (foto2).
Gdy ręcznie zmieniony zostanie punkt wejścia w kontur tego wewnętrznego (tak aby nie nachodził na zewnętrzny okrągły) (foto3), po kliknięciu na pocket tworzą się ścieżki a;e nadal został zebrany obszar 1go konturu zewnętrznego i zmieniony jego kierunek (foto4). Dopiero dodatkowa zmiana wejścia punktu w kontur tego konturu zewnętrznego, tak aby był wewnątrz obszaru konturu wewnętrznego, generuje poprawne ścieżki (foto5).
(przez moją nieuwagę foto1-foto4 to 1 obrazek, natomiast foto5 to 2gi obrazek)
O co mi chodzi. Mianowicie o to czy jest możliwe aby PicoCAM sam automatycznie zmieniał punkty wejścia w kontur aby nie dochodziło do sytuacji jak na foto2 i foto4, tylko tworzył od razu po ustawieniu kierunku konturów (foto1) i wybraniu odpowiedniej opcji ładne ścieżki narzędzia? Dojście do rozwiązania problemu zajęło mi dłuższą chwile, poleciało kilka niecenzuralnych słów przy tym ale jak widać znalazłem sposób na to. Tylko co w chwili, gdy będzie więcej konturów....