Mam duuuuży dystans do siebie jeśli chodzi o sprawy techniczne, gdyby bylo inaczej to bym siedział jak mysz pod miotła.kamar pisze:Krytyki się boisz ?
Zdjęcie poprawię ale muszę je zrobić za dnia.....

O, i to jest to co lubię, a nie ładny kolor i podoba mi się!!!!kamar pisze:No to zaczynamy
Fakt że nie za wiele widać, ale trochę taki kompromis pomiędzy pomiędzy ''szafką '' a ramieniem z nad maszyny. to moje ramię będzie skręcane śrubami w miejscu zawiasów, i mam nadzieje że będe mógł tak sobie to skręcić że ramię będzie ciągane z niewielkim oporkiem...kamar pisze:Punkt zamocowania zawiasy - chyba nie całkiem wygodny obrót
Stoi w innym pomieszczeniu niż poprzednio ale wys. to 3.5m więc też sporo, choć mam pomysł aby zamocować to na tym niewidocznym boku frezarki, albo z tyłu, bo zawsze na maszynie jest sporo kurzu i tym samym będzie go w sterowaniu.kamar pisze:Sterowanie i kompa wsadz na półkę nad maszynę, hale masz wysoką a będzie mniej narażone na zdmuchiwane wióry
Przede wszystkim prowadnice ślizgowe. Wózki aby były solidne to musiały by być z górnej półki a to cena kosmos więc dla mnie nieopłacalne. Prowadnice ślizgowe zrobię sobie sam ale póki nie mam frezarki osobnej z szybkoobrotowym wrzecionem to pozostaje ta co jest.syntetyczny pisze:Oś Z jakoś inaczej zrealizowana?