Po zakupie - TUE 35
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 38
Panie a jak byś poczytał już gotowe tematy , jest tego mnóstwo , zaśmiecając forum utrudniasz korzystanie innym nowym użytkownikom , wałkowanie po raz setny nie ma żadnego konkretnego sensu ... Chcesz porady ? Odłóż naprawę tokarki na 2 miesiące i czytaj , czytaj , czytaj - nie będziesz kalkował tych samych błędów co twoi poprzednicy , szczęki przetacza się na samym końcu , ja miałem bicie 0,12mm w ous1 po wymyciu całego uchwytu bicie spadło praktycznie do zera , oczywiście ty o tym nie wiesz bo nie czytałeś tematu z tym związanego 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Kolega coś dzisiaj nie w humorzepanzmiasta pisze:Panie a jak byś poczytał już gotowe tematy , jest tego mnóstwo , zaśmiecając forum utrudniasz korzystanie innym nowym użytkownikom , wałkowanie po raz setny nie ma żadnego konkretnego sensu ... Chcesz porady ? Odłóż naprawę tokarki na 2 miesiące i czytaj , czytaj , czytaj - nie będziesz kalkował tych samych błędów co twoi poprzednicy , szczęki przetacza się na samym końcu , ja miałem bicie 0,12mm w ous1 po wymyciu całego uchwytu bicie spadło praktycznie do zera , oczywiście ty o tym nie wiesz bo nie czytałeś tematu z tym związanego

Oczywiście merytorycznie zgadzam się w 100%, natomiast trzeba wziąć też pod uwagę okoliczności łagodzące. Jak widać po ilości postów DUDU50 to pierwsze chwile zabawy z obróbką metali i związanymi z nią maszynami. Przebrnięcie przez setki postów bywa utrudnione, zwłaszcza kiedy problem wydaje się "palącym" dla pytającego

Jak zawsze zalecam cierpliwość i życzliwość dla początkujących. Każdy kiedyś miał ten pierwszy raz

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 14
Dzięki za słowa zrozumienia. Nawiasem mówiąc opisałeś moją sytuację w sposób idealnyKolega coś dzisiaj nie w humorze, drugi post i druga dezaprobata dla piszącego...
.
Oczywiście merytorycznie zgadzam się w 100%, natomiast trzeba wziąć też pod uwagę okoliczności łagodzące. Jak widać po ilości postów DUDU50 to pierwsze chwile zabawy z obróbką metali i związanymi z nią maszynami. Przebrnięcie przez setki postów bywa utrudnione, zwłaszcza kiedy problem wydaje się "palącym" dla pytającego.
Jak zawsze zalecam cierpliwość i życzliwość dla początkujących. Każdy kiedyś miał ten pierwszy raz.

Jednocześnie dziękuję użytkownikowi panzmiasta za poradę bo rzeczywiście tego nie sprawdziłem.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Oryginała na pewno , ale zamiast kombinować z uchwytem na koniu to wolał bym pokombinować z jakąś podtrzymką.Mat3ys pisze:Podtrzymkę będzie ciężko dokupić ...
Możesz pomierzyć wznios wrzeciona , szerokość łoża od małej pryzmy i coś się na pewno dopasuje jak zadzwonisz do sprzedającego to mniej więcej wymiary Ci poda . Najwyżej dorobisz pośredni element pomiędzy łoże a podtrzymkę. Filozofii niema ,byle trochę w osi była.
Przynajmniej ja bym tak kombinował

Pozdrawiam , Michał. 

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 297
Już ją kiedyś mierzyłem i coś było nie tak ... Jutro sprawdzę ponownie.
Spróbuje jeszcze podzwonić po posiadacz TUE 35 którzy mają swoje maszyny na allegro może ktoś coś ma ...
[ Dodano: 2013-01-28, 15:52 ]
Patrzyłem wymiary i niestety się nie nada.
http://allegro.pl/podtrzymka-do-tokarki ... 07177.html
Za tę sprzedawca chce 200zł ale nie podpasuje za wysoka.
Spróbuje jeszcze podzwonić po posiadacz TUE 35 którzy mają swoje maszyny na allegro może ktoś coś ma ...
[ Dodano: 2013-01-28, 15:52 ]
Patrzyłem wymiary i niestety się nie nada.
http://allegro.pl/podtrzymka-do-tokarki ... 07177.html
Za tę sprzedawca chce 200zł ale nie podpasuje za wysoka.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 6
Zrobiłem tabelkę posuwów, obrotów i gwintów. Wystarczy wydrukować i ewentualnie zalaminować http://chomikuj.pl/cezary2528/TabelaTok ... 060990.pdf