spol napisał
Oczywiście, podsyłam dwa rysunki płytki zasilacza.Może kolega coś zademonstrować ?

Przez ostatnie dwa dni walczyłem z konstrukcją. Dobrze, że mam sąsiada który zawsze służy pomocą... Po postawieniu bramy i jej skręceniu z podstawą okazało się, że prawa strona jest zrobiona idealnie do kątownika (90 stopni). Z lewą niestety jest problem, luz ok. 1mm na dolnej prowadnicy. Oczywiście było to do przewidzenia, dlatego popuściliśmy trochę śruby mocujące i we dwóch próbowaliśmy to deczko przyprostować

Ostatecznie poskręcałem wszystko tzn. 3x2 x2 śrub 12 połączyło sztywno bramę z podstawą. Skręcałem mocno, chyba czasem za mocno

Ostatecznie zacząłem regulować położenie dolnej prowadnicy. W tej chwili mam konstrukcję ustawioną z dokładnością ok. 0,05mm.

Ustawianie bieżące jest zgrubne, ponieważ dojdą jeszcze wzmocnienia - 2 kątowniki mocujące bramę do podstawy z przodu (takie po dwie śrubki 12). Dodatkowo z boku po skosie, pod kątem 45 stopni dołożę po ceowniczku. Wtedy ostatecznie ustawię kąt 90 stopni pomiędzy bramą a podstawą.