Oczywiście, ze tylko na chwilę. Jeśli dokończę temat z THC i czujnikiem wykrywania blachy, powycinam odpowiednia ilość pasków (są gęsto rozstawione) i o odpowiednim kształcie grzebienia - sinusoida. Po świętach chcę jeszcze zamontować układ antykolizyjny, który wypina palnik w przypadku zderzenia z materiałem z którejkolwiek strony uruchamiając EStopa. Pewnie będzie to detal z zapadkami, czujnikiem i magnesami neodymowymi.kamar pisze:Choć to chyba tymczasówka
Budowa wypalarki plazmowej 1,5mx6m + 4oś
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 150
- Kontakt:
Tagi:
-
- Kontakt:
Odchodze z firmy i zostawiam swoje "dziecko" pod opieką kolegi (chyba jedynego myślącego i przewidującego tam człowieka z działu produkcji), którego przeszkoliłem, ale gdyby kiedyś i on odszedł, sądzę, że bez wszystkich możliwych zabezpieczeń (ze swoją mocą) maszynka wyzionęłaby szybko ducha251mz pisze:Czyżbyś chciał iść na obiad podczas palenia .
Czy po prostu nie ufasz ,że pracownik w porę naciśnie estop?

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
śledziłem z przyjemnościa ten temat pomimo tego, że plazma jako maszyna mnie nie interesuje kompletnie.
Naprawdę firma tak Cię doceniła, że zmieniasz pracę? Przepraszam za pytanie "pozatechniczne". Zresztą pewna część mojej pracy (skromniutka) jest ukryta w Twojej maszynie.
Naprawdę firma tak Cię doceniła, że zmieniasz pracę? Przepraszam za pytanie "pozatechniczne". Zresztą pewna część mojej pracy (skromniutka) jest ukryta w Twojej maszynie.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Kontakt:
niestety - dużo się obiecuje, a mało robi i interesuje tematem. Jeden człowiek naprawdę nie jest w stanie być jednocześnie konstruktorem, mechanikiem, frezerem, tokarzem, malarzem, monterem, technologiem, spawaczem, logistykiem, magazynierem, programistą, automatykiem, elektronikiem itd. za pensję jednoetatową. Brak podstawowych narzędzi do mechaniki. A w sumie nikogo więcej prace nie interesują i pomoc kierownika produkcji nawet w przeniesieniu cięższych detali z miejsca na miejsce, to wielka łaska:(, zarwane przez prawie rok całe noce, kosztem rodzinyupadły_mnich pisze:Naprawdę firma tak Cię doceniła, że zmieniasz pracę?

Ostatnio zmieniony 24 gru 2012, 14:20 przez kolanoreki, łącznie zmieniany 1 raz.