Projekt frezarki bramowej
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
ja w swojej też doświadczam tego nieprzyjemnego zjawiska a mam odcinek 800 mm śruba 18x4 przy dużych prędkościach wydaje dziwne dźwięki i ma tendencje do zacinania się ..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Już kupiłem śruby więc jest za póżno ale nie będę uzywał frezarki o ile zacznie pracować do pracy z dużumi prędkościami. Będzie to w pewien sposób rozwiazanie problemu przedwczesnego zakupu:)
Jaki jest najlepszy sposób montażu prowadnic?
Ja chciałem wytoczyć otwory na końcach prowadnic nagwintować i przyktęcić do podpór.
Podpory z aluminium.
Jaki jest najlepszy sposób montażu prowadnic?
Ja chciałem wytoczyć otwory na końcach prowadnic nagwintować i przyktęcić do podpór.
Podpory z aluminium.
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Dziwne bo śruba 16 jeśli jest zamocowana z jednej strony na sztywno (łożyska skośne) a z drugiej strony luźno (zwykłe łożysko) krytyczne obroty ma na poziomie 3810 Obr/min uwzględniając granice bezpieczeństwa wychodzi ponad 3000 Obr/min. A ty piszesz że masz śrubę 18.gmaro pisze:ja w swojej też doświadczam tego nieprzyjemnego zjawiska a mam odcinek 800 mm śruba 18x4 przy dużych prędkościach wydaje dziwne dźwięki i ma tendencje do zacinania się ..
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
brał pod uwage ale w termikuguchy pisze:Brał może ktoś pod uwage takie rozwiązanie na długą oś około 2m http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pas_metraz.htm
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
zdecydowanie pierscien, bo jak dowalisz nakretkami to silnik tego nie pociagnie, nawet z przekładnią 1:4 i momentem 3Nm.
ja dałem 2 śruby Tr20x4 z przekładnią 1:4, wstepnie napiete nakretkami obustronnie, tak czy siak sruba wpada w wibracje w określonym przedziale obrotów
ja dałem 2 śruby Tr20x4 z przekładnią 1:4, wstepnie napiete nakretkami obustronnie, tak czy siak sruba wpada w wibracje w określonym przedziale obrotów
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Ok jeżeli z jednej strony zabezbiecze pierścieniem a z drugiej strony dokręce nakrętką to jak ją zabezpieczyć przed odkręcaniem no i jaką powinienem załozyć tam nakrętkę????
[ Dodano: 2006-12-12, 20:31 ]
Czy któryś z kolegów wie gdzie mozna w trójmieście wykonać otwory w aluminum na formatce? Mam z tym mały problem nie spodziewałem sie tego.
[ Dodano: 2006-12-12, 21:01 ]
mały błąd koordynatka a nie formatka
[ Dodano: 2006-12-12, 20:31 ]
Czy któryś z kolegów wie gdzie mozna w trójmieście wykonać otwory w aluminum na formatce? Mam z tym mały problem nie spodziewałem sie tego.
[ Dodano: 2006-12-12, 21:01 ]
mały błąd koordynatka a nie formatka