Projekt frezarki bramowej

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
ogoras
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7
Posty: 7
Rejestracja: 15 sie 2006, 16:03
Lokalizacja: Gdańsk

Projekt frezarki bramowej

#1

Post napisał: ogoras » 06 paź 2006, 20:17

Poszukuje projektu frezarki bramowej o wymiarach 1000x500x500 lub 800x400x400 lub 2000x1000x600 lub coś w tych granicach. Ewentualnie prosiłbym o informacje kto może wykonać lub sprzedaje taką maszynę. Chciałbym na niej obrabiać max płyty modelarskie.
Za każdą pomoc bardzo dziękuję i pozdr.



Tagi:

Awatar użytkownika

Piotrjub
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1495
Rejestracja: 11 kwie 2005, 13:00
Lokalizacja: Gdansk

#2

Post napisał: Piotrjub » 06 paź 2006, 20:29

Możesz znaleźć dane kontaktowe kolegi z forum który się trudni wykonywaniem rożnych projektów, miedzy innymi na Allegro umieścił Ploter Plazma CNC - Projekt .
Gdzieś nawet czytałem że może samemu wykonać potrzebny sprzęt jak ktoś będzie chciał.

Awatar użytkownika

gaspar
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1712
Rejestracja: 13 sty 2006, 16:41
Lokalizacja: Stargard
Kontakt:

#3

Post napisał: gaspar » 06 paź 2006, 20:29

Przeczytaj posty w tym forum, a znajdziesz kto sprzedaje frezarki lub kto robi projekty.

PS. Strasznie dużo dla osi Z. Co zamierzasz tym obrabiać?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie


Autor tematu
ogoras
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7
Posty: 7
Rejestracja: 15 sie 2006, 16:03
Lokalizacja: Gdańsk

#4

Post napisał: ogoras » 08 paź 2006, 11:52

Płyta modelarska, styropian raczej tylko to nic twardszego od drewna nie zamirzam obrabiać.


Mocherek
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 46
Rejestracja: 20 lut 2006, 02:14
Lokalizacja: Polska

#5

Post napisał: Mocherek » 05 lis 2006, 11:24

Prace rozpoczęte czy kolega dalej szyka projektu.


Autor tematu
ogoras
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7
Posty: 7
Rejestracja: 15 sie 2006, 16:03
Lokalizacja: Gdańsk

#6

Post napisał: ogoras » 05 lis 2006, 20:37

Wstępnie zaczołem prace nad ploterem ale wszystko jest na etapie początkowym i dlatego pomoc przy budowie bardzo się przyda. Czekam na propozycje.

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3671
Rejestracja: 23 sie 2005, 13:27
Lokalizacja: zapytaj
Kontakt:

#7

Post napisał: gmaro » 06 lis 2006, 07:43

dlatego pomoc przy budowie bardzo się przyda. Czekam na propozycje.
jakiego rodzaju ma to być pomoc?
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]


Autor tematu
ogoras
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7
Posty: 7
Rejestracja: 15 sie 2006, 16:03
Lokalizacja: Gdańsk

#8

Post napisał: ogoras » 06 lis 2006, 09:05

Pomoc w montażu czyli podpowiedż czy planowane przeze mnie rozwiązania są bobre lub są bo bani.
Chcę zamontować oś Z mam prowadnice fi20 łożyska liniowe zamknięte śrube i nakrętka 16x4 oraz silnik. Śrubę zamontuje na końcu łozycko kulowe a przy silniku 2 łożyska skośne. Prowadnice i łozyska zamocuje w aluminum. Mam problem jak zamontować silnik i prowadnice chciałem wywiercić na końcach otwory nagwintować i przykręcić czytałem gdzieś na tym forum że mozna kleić ale nie wiem czyto dobre rozwiązanie.

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 7599
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#9

Post napisał: bartuss1 » 06 lis 2006, 22:16

pokaz jakiś rys to ci powiem czy sa bobre hiehie

Awatar użytkownika

gaspar
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1712
Rejestracja: 13 sty 2006, 16:41
Lokalizacja: Stargard
Kontakt:

#10

Post napisał: gaspar » 07 lis 2006, 12:54

Moja rada. Dla najdłuższej osi zastosuj śrubę 30x6, jest droga i nakrętki też są drogie ale unikniesz rozczarowania. Ja muszę wymienić 18x4 na właśnie taką, gdyż moja wpada w wibracje przy wyższych prędkościach uniemożliwiając mi pracę powyżej 1500mm/min.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”