W tej chwili mi jeszcze tego stożka brakuje do minimum szczęścia.
Takie coś sobie zaprogramuję wtedy prawidłowo w jednej zakładce kobyły:
Teraz jest nieprawidłowo, bo musiałbym jeszcze stoczyć przy użyciu drugiej zakładki stożek od fi zewnętrzej materiału do początku tej obróbki. Ale na to wtedy zużyję dodatkowo jedną cyferkę - w polu wyboru stożka wpiszę jeszcze jedynkę. Czyli wypełnię nie 12, a raptem 13 pól formularza, a kobyła mi zrobi czoło, stożek i dwie, ściśle z nim powiązane półkule, które mogę sparametryzować dokładnie tak, jak potrzebuję.
[ Dodano: 2012-12-01, 16:50 ]
Toć gdybym się szczypał, to bym kodu nie udostępniał, podobnie ty. Ty coś wrzucisz, ja coś wrzucę, korzystamy obaj. Nie wszystko co twoje, mi się przyda, podobnie z moim u ciebie. Ale rośnie ogólny poziom udostępnionej wiedzy.
Zauważyłeś różnicę między tym działem, a np działem Macha? Tam 9/10 postów brzmi mniej więcej tak: "Ratunku, Mach mi nie działa/działa jak sam chce*" (* - niepotrzebne skreślić)
Tu pada pytanie "Jak to zrobić" i najczęściej pytający dostaje to, o co prosi. Myślimy o problemach, do których użytkownik nawet Macha nie dojdzie, zajęty domyślaniem się, czemu jego program źle działa.