Toczenie wałka w kształcie baryłki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Toczenie wałka w kształcie baryłki
Witam Kolegów,
Jak w temacie można prosić o podpowiedzi jak toczyć wałek długości 1000mm, prośba o pomoc.
Jak w temacie można prosić o podpowiedzi jak toczyć wałek długości 1000mm, prośba o pomoc.
Tagi:
-
Dzięki Kolego za zainteresowanie ponownie, materiał stal, rysunku jeszcze nie zrobiłem, wałek będzie miał długość 1000mm gdzie od środka w lewo i prawo ma schodzić jakby to nazwać baryłka, po bokach rury będą dospawane czopy na łożyska i napęd z jednej strony
Nie mogę narysować czegoś jak nie wiem jak się do tego zabrać, ile mogę stoczyć takiego jakby stożka itd, wygląd baryłkowaty dlatego pytam na forum.

Nie mogę narysować czegoś jak nie wiem jak się do tego zabrać, ile mogę stoczyć takiego jakby stożka itd, wygląd baryłkowaty dlatego pytam na forum.
-
Dziękuje Koledze bardzo, tak zrobię.
[ Dodano: 2012-09-29, 14:45 ]
I jeszcze pytanie jak Kolega ma doświadczenie, jak dam wałek napędowy rolki na sztywno a drugi na końcu tylko z naciągiem to będzie ok, jak można to poproszę jeszcze o jakieś podpowiedzi, czy dać dodatkową rolką pod spodem do naciągu, w środku daję stalową płytę bo z góry będzie mały docisk.
[ Dodano: 2012-09-29, 14:45 ]
I jeszcze pytanie jak Kolega ma doświadczenie, jak dam wałek napędowy rolki na sztywno a drugi na końcu tylko z naciągiem to będzie ok, jak można to poproszę jeszcze o jakieś podpowiedzi, czy dać dodatkową rolką pod spodem do naciągu, w środku daję stalową płytę bo z góry będzie mały docisk.