Myślałem ze jak chcesz stosować AVR-ka to nie masz problemu z jego oprogramowaniem
Sterowanie silnikiem krokowym posuwu nawijarki
-
kżyśó
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 31
Wielkie dzięki. 
Zastosowałem afałerka ponieważ elektronika jest najmniej skomplikowana.Programować to ja jeszcze dobrze nie umiem :/ Jakąś diodę migająca to zrobię, ale dotej maszyny programu nie jestem w stanie napisać
Zastosowałem afałerka ponieważ elektronika jest najmniej skomplikowana.Programować to ja jeszcze dobrze nie umiem :/ Jakąś diodę migająca to zrobię, ale dotej maszyny programu nie jestem w stanie napisać
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2393683.html
Może Koledzy coś poradzą?
-
ursus_arctos
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Ano jest. Głupią płytkę USB->UART projektowałem kilka godzin, a jest tam raczej mało elementów (Gniazdo USB, FT232RL, 2 transoptory, 4 ledy, kilkanaście elementów pasywnych).
Natomiast software to zupełnie inna historia - program do takiej nawijarki to max kilka godzin roboty, jeżeli się tę nawijarkę ma pod ręką i trzeba tylko program w C klepnąć.... Jak się jej nie ma pod ręką, to "na ślepo" bardzo ciężko napisać.
Natomiast software to zupełnie inna historia - program do takiej nawijarki to max kilka godzin roboty, jeżeli się tę nawijarkę ma pod ręką i trzeba tylko program w C klepnąć.... Jak się jej nie ma pod ręką, to "na ślepo" bardzo ciężko napisać.
-
kżyśó
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 31
To pogadam z kumplami, może któryś to napisze [chyba znam takiego jednego].
To może ktoś podrzuci tylko schemat płytki
To może ktoś podrzuci tylko schemat płytki
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2393683.html