Ja to podpatrzyłem w kilku maszynach i mi się podobało. Mam wykonane 2 śruby z gniazdem na seger. Jutro mi przyjdą i Segery i łożyska to dam znać jak to chodzi. Nie wiem tylko czy mam wystarczająco małe narzędzie do nakładania pierścieni. Najwyżej pojutrze kupię.filip.jaskolski pisze: Zastanawiam się czy rozwiązanie z pierścieniami Segera nie byłoby prostsze,
Jak chcesz mogę ci sprzedać kostki + elementy dyskretne i nawet wytrawione płytki pod układ z Nowego Elektronika . Chyba nawet płytę główna z NE mam wytrawioną i części do niejfilip.jaskolski pisze:sterowniki zrobię na L297 i L298

Miałem podobny zamysł, że zrobię na tych układach i zaprzestałem. Tak jak ursus piszę to stary szmelc. Nie warto czasu poświęcać. Ja mam chiński, 3 osiowy sterownik na TB6560 kupiony za niecałe 170zł z przesyłką do polski. Tylko jeszcze w tamtym roku. Musiałem co prawda poprawić zimne luty, a wcześniej je znaleźć ale tak to jestem zadowolony. Jednak teraz kupowałbym coś polskiej produkcji i zintegrowany z zasilaczem.