Ułożyskowanie wrzeciona-problem
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Silnik , tak oczywiscie jest z nowszego typu pralek sterowanych elektronicznie i nie upieram się żeby go stosować ale mam takie więc czemu by go nie wykorzystać.
Zaletą tego silnika jest jego ciężar bo waży nie dużo a i ma małe gabaryty (ułatwi mi montaż ) dlatego planuje wypróbować go. A dokładając do tego wrzeciono które jest tematem przewodnim tego tematu może powstać cos alternatywnego do wrzecion z górnej półki.
Zaletą tego silnika jest jego ciężar bo waży nie dużo a i ma małe gabaryty (ułatwi mi montaż ) dlatego planuje wypróbować go. A dokładając do tego wrzeciono które jest tematem przewodnim tego tematu może powstać cos alternatywnego do wrzecion z górnej półki.
- Załączniki
-
- silink5.jpg (245.08 KiB) Przejrzano 1856 razy
-
- silnik4.jpg (210.17 KiB) Przejrzano 1849 razy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Dzisiaj miałem trochę czasu i przeglądnołem fotki Twojej maszyny-podoba mi się.
Widać starą dobrą szkołę-jak ma być dokładnie to musi mieć odpowiednią masę.
Sugeruję jednak aby wszystkie połączenia śrubowe uzupełnić kołkami stożkowymi najlepiej po sprawdzeniu dokładności ale przed pracą. Kołki stożkowe w bardzo znaczącym stopniu usztywnią maszynę i uniemożliwią jakiekolwiek przemieszczenia elementów. Koszt niewielki a efekt murowany.
http://80.51.245.248/Portal/DesktopDefa ... x?tabid=51
Sugeruję jednak aby wszystkie połączenia śrubowe uzupełnić kołkami stożkowymi najlepiej po sprawdzeniu dokładności ale przed pracą. Kołki stożkowe w bardzo znaczącym stopniu usztywnią maszynę i uniemożliwią jakiekolwiek przemieszczenia elementów. Koszt niewielki a efekt murowany.
http://80.51.245.248/Portal/DesktopDefa ... x?tabid=51
- Załączniki
-
- now_kolek_z_gwint_wewn2.jpg (31.98 KiB) Przejrzano 1851 razy
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
przenoszę sobie to co napisałeś do swojego wątku o frezarce jako cenną uwagęDzisiaj miałem trochę czasu i przeglądnołem fotki Twojej maszyny-podoba mi się.
http://80.51.245.248/Port...t.aspx?tabid=51

- Załączniki
-
- MM20.jpg (58.96 KiB) Przejrzano 1859 razy
-
- taigprts.jpg (26.98 KiB) Przejrzano 1835 razy
-
- tg10000.jpg (23.28 KiB) Przejrzano 2332 razy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...