wszystko robi...

goli, pier...li, zęby wyrywa, krawaty wiąże, usuwa ciąże....itd
mam sterowanie 6 osi... tylko po co to komu ??
pracuję bez problemu na 100kHz, nie mam żadnych opóźniej PC-sterownik... przy lpt po odpalniu HP1650 na prądzie pow 60A komputer praktycznie się zatrzymywał na chwilę...
nie martwię się o dodatkowe krańcówki - dużo wejść/wyjść.
sterownik kupiłem z myślą o frezarce, na serwach,docelowo 6 osi prędkości 150m/min masa bramy ok 300kg,przejazdy 3800X1600mm, bałem się to tak rozpędzić na lpt, które zawiodło mnie kila już kilka razy, ma wyjścia i wejścia analogowe co ułatwia pracę z falownikiem, i wieloma pneumatycznymi chwytakami. zastosowanie maszyny owiercenia płyt meblowych, usuwanie nadlewów al, wszystkow w dziesiątkach tysięcy szt... więc szybkość przejazdów ma duże znaczenie.
docelowo do plazmy chę kupić mniejszą 4-ro osiową wersję bez możliwości rozbudowy... narazie bawię się tym co mam, jednak czasu brak żeby się poświęcić i skończyć projekt zarówno plazmy, frezarki, małej frezarki na krokówkach i zabrać się w kóncu za modernizację tokartki.... jestem z Łodzi... jesli ktoś ma czas i pojęcie zapraszam....
reasumując daje możliwość podłączenia wielu dodatków.... czego brakuje nawet przy dwóch lpt, stąd była decyzja o zakupie, druga sprawa, daje możliwość zbudowania prawdziwego e-stopu... który jest wymagany jesli maszyne będzie pracowała nie tylko w naszym garażu