wykonanie płytki PCB metodą domowo-żelazkową
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 29
www.bimoto.nasze.pl/ster.pdf po lewo jest CNY. chyba zastosuje optotriaki z załaczaniem w zerze. szkoda bo tez bez załaczanai w zerze mam 3szt i chcialem wykorzystac
[ Dodano: 2006-10-22, 17:28 ]
na reszte nie patrzec.........
schemat w trakcie budowy
[ Dodano: 2006-10-22, 17:28 ]
na reszte nie patrzec.........

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
panowie kombinujcie cos z tymi laminatorami, bo chetnie zlecilbym wykonanie takich paru doswiadczalnych wirnikow komus doswiadczonemu.
co do temperatury zelazka czy nie jest tak ze bardzo wazna role odgrywa grubosc laminatu? moze stad takie roznice w temperaturach, a moze temperatura moze miec znacznie wieksza histereze jak zakladana.
co do temperatury zelazka czy nie jest tak ze bardzo wazna role odgrywa grubosc laminatu? moze stad takie roznice w temperaturach, a moze temperatura moze miec znacznie wieksza histereze jak zakladana.
POZDRAWIAM
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 29
mi sie zdaje ze wszyscy uzywaja standart 1.6mmERNEST KUCZEK pisze:co do temperatury zelazka czy nie jest tak ze bardzo wazna role odgrywa grubosc laminatu? moze stad takie roznice w temperaturach, a moze temperatura moze miec znacznie wieksza histereze jak zakladana.
dlatego ze prawdopodobnie nie bedzie trafka zasilajacego:) (zasilanie z ładowarki impulsowej)pukury pisze:a dlaczego nie podłączysz mostka do trafa zasilającego , tylko do 230V? , przecież tam też masz sinus. pozdrawiam !!
pomysł z trafkiem bardzo dobry. a jak jesli zrobie to bez trafka?
chyba jednak zrezygnuje z tego i zamowie moc3043 z załaczaniem w zerze.
troche szkoda bo tych moc3023 mam 3szt
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Ja mam płyte metalową 200x200x20mm wywiercony w niej otwór na czujnik temperatury do wskazywania temperatury płytki. Płytke podgrzewam na palniku gazowym w kuchni mojej kochanej żonki
gdy termotert pokaze 150 stopni C wyłączam gaz i zaczynam termotransfer. Plytka przy swojej masie dlugo trzyma temperature wiec spieszyc sie nie musze

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2