Mini wrzeciono BLDC
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 40
Powiem tak to wrzeciono z początku tematu (sprawdźcie datę) pracuje do dziś prawie dzień w dzień ok 3 godziny dziennie lub więcej w pyle bo dużo tnę sklejki, raz tylko przez ten czas je rozkręciłem żeby prze smarować łożyska przy mocowaniu tulejki.
To wrzeciono to był strzał w 10 jest bez obsługowe nie grzeje się i jest tanie. Na pewno przy tej maszynie już pozostanie. Fakt że nie jest super mocne ale aluminium i tekstolit mi pokroi

To wrzeciono to był strzał w 10 jest bez obsługowe nie grzeje się i jest tanie. Na pewno przy tej maszynie już pozostanie. Fakt że nie jest super mocne ale aluminium i tekstolit mi pokroi

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 48
- Kontakt:
znalazłem taki silnik kto mi coś o nim powie co do mnie przemówi, czyli jakie napięcie max. mogę na niego podać bo ma fajne RPM i shaft mi pasuje na fortunke ER11
Specs.
Motor Type: 4 Pole Inrunner
Winding: 2.5D
Voltage: 12S Lipoly
RPM/V: 850kv
Internal resistance: 0.012 Ohm
Max Loading: 90A
Max Power: 3950W
Shaft Dia: 8.0mm
Weight: 554g
Motor Plug: 4mm Bullet Connector
Specs.
Motor Type: 4 Pole Inrunner
Winding: 2.5D
Voltage: 12S Lipoly
RPM/V: 850kv
Internal resistance: 0.012 Ohm
Max Loading: 90A
Max Power: 3950W
Shaft Dia: 8.0mm
Weight: 554g
Motor Plug: 4mm Bullet Connector
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
4,2v jest absolutne maksymalne napięcie celi lipo. potem może wybuchnąć. zaś minimalne zalecane nie niżej 3V w parametrach zazwyczaj autor ma na myśli nominalne więc w naszym przypadku kiedy to będzie zasilacz raczej niż cele lipo liczyłbym 12x4,1 max czyli 49,2V.
ciekawostka jest ze przy tym napięciu i prądzie do 90A laczki są tylko 4mm no i gdzie wziąć trafo tej mocy?
ciekawostka jest ze przy tym napięciu i prądzie do 90A laczki są tylko 4mm no i gdzie wziąć trafo tej mocy?
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły