OUS-1 dla laików
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 109
Masakra.... za kupke złomu rządać majątku ;| 200zł za 5kół zębatych ? Chyba lekka przesada....
Według tego co na szybko wyliczyłem, w sklepie CNC wartość większości kół to jest 200zł (nie można tutaj dostać tych trzech ostatnich, największych).
PS. Zmieniłem temat, wydaje mi się, że na troche bardziej odpowiedni do tego, co tutaj piszemy.
Według tego co na szybko wyliczyłem, w sklepie CNC wartość większości kół to jest 200zł (nie można tutaj dostać tych trzech ostatnich, największych).
PS. Zmieniłem temat, wydaje mi się, że na troche bardziej odpowiedni do tego, co tutaj piszemy.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 32
tomcat65 pisze:Ja Ci damoswiecimskie pisze:niedlugo skonczy sie remoncik mojego ous-ka takze wrzuce fotki ale raczej w temacie "wersja katowicka "zaśmiecać mi wątek
![]()
Takie przeguby to dwa potrzebne, jeden przy gitarze, drugi na śrubę mocowany.
Chyba mi wybaczysz?;)
proponowalbym zrobic temacik w ktorym mozna by sie pochwalic zdjeciami swoich ous-ów, moze ma ktos zastosowane nowatorskie rozwiązania ktore pomogą nam w pracy;)
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
Wyjaśnij dokładniej, o co chodzi z tym przegubem. Ten " w ręce ", mocujesz na śrubie posuwu za pomocą krótkiej śrubki M4, długość = grubość ścianki przegubu, dłuższa zawadzi o suport. W trzpieniu powinien być rowek na całej prawie długości i po wsunięciu w 'rurę' od gitary, też mocujesz taką małą śrubą, aby złapało napęd, ale się przesuwało wraz z suportem.
-
tak, tak, tylko że ten przegub, który trzymam na zdjęciu jest niedokończony
To są tylko surowe cześci - trzeba je jeszcze zmontować (nie ma osi obrotu). Co do montażu - na śrubie od suport jest scięcie - tam ma się wkręcić śrubkę m4, pod którą tez muszę zrobić otwór i gwint - jeśli dobrze zrozumiałem
. Jak uruchomie tokarke, to to podorabiam.

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 49
Moim zdaniem a nawet zdaniem allegro 200zł to jest już próba wyłudzenia pieniążka - odpuść sobie ! Z 1,5 miesiąca temu była nowa gitara z przystawką i napędami kardana za 230zł i to NOWA . Wiem bo kupiłem też coś od tego pana i dtr mi dał oryginał w prezencie , w sumie Zbych07 też tam coś kupił to może potwierdzić ; . To nie jest nerka czy płuco nie musisz mieć "na wczoraj " . Systematyczne przeglądanie all , tablica.pl , lub nawet szybciej wujka gogle ... miesiąc, dwa ,trzy i będziesz miał gitarę i będziesz na niej grał 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Na moje oko to dałoby się tam dostosować wał kardana z przekładni kierownicy maluszka. Kwestia dopasowania zakończeń (sprzęgieł).Karol93 pisze:tak, tak, tylko że ten przegub, który trzymam na zdjęciu jest niedokończonyTo są tylko surowe cześci - trzeba je jeszcze zmontować (nie ma osi obrotu). Co do montażu - na śrubie od suport jest scięcie - tam ma się wkręcić śrubkę m4, pod którą tez muszę zrobić otwór i gwint - jeśli dobrze zrozumiałem
. Jak uruchomie tokarke, to to podorabiam.
-
Broń boże - troche oleju w głowie jeszcze mam, złomu za 200zł nie kupiepanzmiasta pisze:Moim zdaniem a nawet zdaniem allegro 200zł to jest już próba wyłudzenia pieniążka - odpuść sobie !

Co do przegubu - póki co postaram się uruchomić ten co mam, wygląda porządnie, pasuje idealnie, tylko trzeba to wszystko poprzewiercać i nagwintować

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:

Uploaded with ImageShack.us
Nie wiem, czy dobrze widoczne, ale jeden nit jest grubsz od drugiego, czyli jeden przechodzi przez drugi. tak na oko to 3 i 4mm mają, końce zaklepane. Jak zrobisz ciasno, zakleszczą się nawzajem.