Frezarka czysto amatorska - poczatkujacy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Nie znam sterownika z MixPolu choć myślałem o jego kupnie, później Kostner
namówił mnie na polutowanie samodzielne JOE-A3977 – w zasadzie fajna zabawa, choć po przejściowych trudnościach. ( nieopłacalne, ale za to mam zrobione tak jak chciałem, wszystko na jednej płytce – 4xA3977, BOB, 3 przekaźniki, regulator obrotów wrzeciona (AC 2kw), mostek, no i wiele się nauczyłem choć przystępując do pracy nie potrafiłem odróżnić rezystora od kondensatora (oczywiście wciąż jestem amatorem – ale dla mnie to już wielki krok)
Generalnie A3997 chodzi bardzo ładnie mam go na takich małych silnikach (1,2Nm) myślę ze to dobry wybór.
Pomyśl o samodzielnej budowie, gorąco zachęcam, MARKcomp77 sprzedaje kity do A3977

Generalnie A3997 chodzi bardzo ładnie mam go na takich małych silnikach (1,2Nm) myślę ze to dobry wybór.
Pomyśl o samodzielnej budowie, gorąco zachęcam, MARKcomp77 sprzedaje kity do A3977
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
dodam tylko że wszystko co na temat owego projektu opartego na A3977 jest zawarte w tym temacie:olo_3 pisze:Pomyśl o samodzielnej budowie, gorąco zachęcam, MARKcomp77 sprzedaje kity do A3977
https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=1783
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52
wITAM;
po wielu testach na nowym sterowniku. Osiagam predkosci na G0 3000mm/min.
Sterownik ustawilem na 1/1 poniewaz ustawienia na 1/8 ograniczalo dosc mocno.
Przyspieszenie jest 60 hamowianie 500 i ladnie chodzi.
NO ciagle mnie dobija te uginanie sie walkow. trzeba ograniczac predkosci aby nie skakalo. I bede niedlugo zamawial szyny do tego plotera.
Powinno byc o niebo lepiej.
po wielu testach na nowym sterowniku. Osiagam predkosci na G0 3000mm/min.
Sterownik ustawilem na 1/1 poniewaz ustawienia na 1/8 ograniczalo dosc mocno.
Przyspieszenie jest 60 hamowianie 500 i ladnie chodzi.

NO ciagle mnie dobija te uginanie sie walkow. trzeba ograniczac predkosci aby nie skakalo. I bede niedlugo zamawial szyny do tego plotera.
Powinno byc o niebo lepiej.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
zastanawia mnie tylko czy warto ten ploter rozwijać dalej.. nie lepiej wykonać coś poważniejszego skoro planujesz zakup prowadnic liniowych ..ScOOti pisze:I bede niedlugo zamawial szyny do tego plotera.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52
Filmik z prracy plotera
Gmaro chce zrobic ten ploter dokonca. Wiem ze koszta coraz wyzsze ale wedlug mnie konstrukcja powinna dac sobie ladnie rade ze wszystkim.
Gmaro chce zrobic ten ploter dokonca. Wiem ze koszta coraz wyzsze ale wedlug mnie konstrukcja powinna dac sobie ladnie rade ze wszystkim.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Fajnie ci to chodzi jeśli chodzi o szybkość ale ugięcie osi Z to jest tragedia
Wszystkie ugięcia z osi X i Y sie sumują ? Miezyles ile go jest ?

Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek