PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 14
Ja na razie używam punktowego z latarki - super sprawa, ale i tak szukam krzyżowego, w sumie taka nakładka by wystarczyła, ale na razie sprzedający ich nie wystawia.
P.s. do Moda: było już wiele razy, ale ponowię temat: osobny dział to już najwyższa pora. Skoro jest z tym taki problem to zastanawiam się czy ktoś nie życzy sobie za to opłaty (ale to forum jest amatorskie
), może kilka słów wyjaśnienia ?
P.s. do Moda: było już wiele razy, ale ponowię temat: osobny dział to już najwyższa pora. Skoro jest z tym taki problem to zastanawiam się czy ktoś nie życzy sobie za to opłaty (ale to forum jest amatorskie

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Użycie lasera do pozycjonowania wrzeciona to na pewno stosunkowo tania i fajna sprawa.
Ciekawe czy byłaby możliwość dołożenia do programu funkcji podglądu z kamerki na wzór
rozwiązania zastosowanego w Linuxowym emc2 ---> Axis Embed Video
Jeśli wierzyć fotkom dokładność pozycjonowania znacznie przekroczyłaby możliwości lasera.
Ciekawe czy byłaby możliwość dołożenia do programu funkcji podglądu z kamerki na wzór
rozwiązania zastosowanego w Linuxowym emc2 ---> Axis Embed Video
Jeśli wierzyć fotkom dokładność pozycjonowania znacznie przekroczyłaby możliwości lasera.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 46
- Kontakt:
Ponoć żeby z lasera punktowego zrobić liniowy to wystarczy szklana nóżka od kieliszka. Tylko, kto jest skłonny poświęcić kieliszek?
W poniedziałek przywiozę wskaźnik laserowy z biura i sprawdzę.
[ Dodano: 2012-03-31, 11:35 ]
Ad - osobnego wątku dla PikoCNC - ja napiszę prywatną wiadomość do Chaosa z taką sugestią. Jak każdy tak napisze, to może przemówimy do instancji wyższej?
W poniedziałek przywiozę wskaźnik laserowy z biura i sprawdzę.
[ Dodano: 2012-03-31, 11:35 ]
Ad - osobnego wątku dla PikoCNC - ja napiszę prywatną wiadomość do Chaosa z taką sugestią. Jak każdy tak napisze, to może przemówimy do instancji wyższej?
Drogi kol Chaos - proszę o stworzenie nowego działu na forum przeznaczonego dla sterownika PikoCNC.
Nie potrafię znaleźć przyczyny, dla której taka fajna społeczna inicjatywa jak to forum nie może zostać poszerzona. Jeśli jest takowa - proszę o wytłumaczenie. Jeśli nie ma to proszę o przychylenie się do mojej prośby i stworzenie nowego działu.
Pozdrawiam,
Zienek