-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
Instrukcji żadnej nie dostałem, szukałem później tego silnika na stronioe hoobyking i już go nie znalazłem żeby dokładnie dane sprawdzić. Mój błąd polegał na tym że przy kupnie kierowałem się tylko gabarytami i średnicą osi. Nie kierowałem się prądami i napięciami. Coś mi się wydaje że mogę max iść na 29.9V. Nie róbcie też z tego elte, bo to nie będzie elte, to jest moja hobbistyczna maszynka, nie zrobiłem jej żeby wyciskać soki, ale po prostu bawi mnie robienie takich rzeczy. Na starym wrzecionie bosch frezowałem 2mm. na raz przy posuwie 200. W ALUMINIUM!!! nie spodziewałem się. tym wrzecionkiem chcę po prostu grawerować w miękkich materiałach, a nie frezować aluminium, ale pewnie wkrótce pokażę zdjęcia co mi się udaje tym osiągać. Na razie mam na nim 3240 Obr/min. próbowałem już w plexi frez 3mm. pięknie szło, jeszcze jak zapodam chłodzenie to będzie miodzio. Co najważniejsze to dźwięk. Teraz spokojnie mogę przyglądać się frezowaniu (zabawie we frezowanie) nie trzymając się za uszy.
CEL ZAMIERZONY OSIĄGNIĘTY!!!
CEL ZAMIERZONY OSIĄGNIĘTY!!!
-
- Kontakt:
cha odpowiedź na jedno wcześniejsze pytanie:
Nie ma luzów żadnych!
znalazłem dane:
C5065-320kv Brushless Outrunner Motor
Specs:
Dimensions: 50mm x 65mm
Weight: 405g w/4mm Connectors
Operating Voltage: 22.2v~29.6v - 6s/8s
Resistance: 0.34m/ohm
KV: 320 rpm/v
Max Amps: 80A
Idle Current: 1.9A
Max Watts: 1985w
Nie ma luzów żadnych!
znalazłem dane:
C5065-320kv Brushless Outrunner Motor
Specs:
Dimensions: 50mm x 65mm
Weight: 405g w/4mm Connectors
Operating Voltage: 22.2v~29.6v - 6s/8s
Resistance: 0.34m/ohm
KV: 320 rpm/v
Max Amps: 80A
Idle Current: 1.9A
Max Watts: 1985w
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 71
- Kontakt:
jeśli gugiel nie kłamie to ten silnik trzyma 3-8S czyli jakieś 29,6V wyjdzie. co da pi razy drzwi 9,4kobr. pytanie teraz co to za regulator i czy on przeżyje 29V?
apropos siedzenia i przeglądania się. przyglądam się frezowaniu w alu jak kress idzie na 21kobr
już mnie ten gwizd nie rusza
apropos siedzenia i przeglądania się. przyglądam się frezowaniu w alu jak kress idzie na 21kobr

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Kontakt:
W sumie to nigdy nie słyszałem kressa w akcji, ale mimo wszystko. To jest moja zabawka do mikro frezowan. Już urodził się w głowie pomysł na większą kopię tej zabawki z betonu żywicznego, ale tam z kolei będzie elte. Jak już pisałem. to co w tym temacie to jest zabawka, a że z większymi możliwościami niż zakładał to tylko na plus. jak tylko uda mi się zmobilizować i kupić do niej śruby kulowe to dopiero zobaczymy. Zacharius mi może pomoże 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 71
- Kontakt:
ano chyba ze tak. z chincami fajnie się pracuje.
z mojego doświadczenia wiem ze trzeba napisać co chcesz i ile chcesz i powiedzieć ze chcesz z zatoczeniem według rysunków. podadzą cenę jeśli dobijecie targu wysyłasz rysunek jak ci pasuje zatoczyć. jeśli coś nie teges to dadzą znać. płacisz paypalem i czekasz na paczuche i po krzyku.
całość mi zajęła około miesiąca (2 tyg zataczali śruby
) na spokojnie i bez nerwów. babka jest bardzo kumata i dobrze umie angielski 
a link to ona miała w stopce w mailu. mam tez do nich skypa jak chcesz, możesz powiedzieć że ode mnie może jakiś rabat jeszcze dadzą
z mojego doświadczenia wiem ze trzeba napisać co chcesz i ile chcesz i powiedzieć ze chcesz z zatoczeniem według rysunków. podadzą cenę jeśli dobijecie targu wysyłasz rysunek jak ci pasuje zatoczyć. jeśli coś nie teges to dadzą znać. płacisz paypalem i czekasz na paczuche i po krzyku.
całość mi zajęła około miesiąca (2 tyg zataczali śruby

a link to ona miała w stopce w mailu. mam tez do nich skypa jak chcesz, możesz powiedzieć że ode mnie może jakiś rabat jeszcze dadzą

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Kontakt:
Bawiłem się dzisiaj:
oczywiście nie mam freza kulowego, jest robione płaskim 2mm.
a tu lapsy z tego procesu. frezowanie 54min.
http://youtu.be/oUswUTXLV6Q?hd=1

oczywiście nie mam freza kulowego, jest robione płaskim 2mm.
a tu lapsy z tego procesu. frezowanie 54min.
http://youtu.be/oUswUTXLV6Q?hd=1