niestety deficytowym w dzisiejszych czasachkamar pisze:Zaleciało tzw. smrodkiem dydaktycznym
HYDE PARK maszynowy
-
acetylenek
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 3
Podoba mi się twoja szlifierka.
Idiotami którzy mówią "niemożliwością jest, aby uczeń gimnazjum potrafił ..." się nie przejmuj oni już do niczego nie dojdą a przed tobą cały świat.
Jeśli są takimi ekspertami to chyba nie trudno zadać parę pytań i w 2 minuty określić z dużym prawdopodobieństwem czy to ty spawałeś czy nie.
Pozdrawiam
Idiotami którzy mówią "niemożliwością jest, aby uczeń gimnazjum potrafił ..." się nie przejmuj oni już do niczego nie dojdą a przed tobą cały świat.
Jeśli są takimi ekspertami to chyba nie trudno zadać parę pytań i w 2 minuty określić z dużym prawdopodobieństwem czy to ty spawałeś czy nie.
Pozdrawiam
-
tomek_skocz
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 5
Oczywiście od decyzji "jury" się odwoływałem, ale powiedziano mi, że i tak gotowy model dzwonka gdzie tylko była pokazana metoda działania, a zestaw był gotowy jest lepszy.
A za 1 miejsce był laptopik, ech, falownik by się zwrócił.
Poza tym powiedziano mi, żebym się nie przejmował, bo przecież na drugi rok też mogę coś takiego zrobić
Za niedługo wrzucę (mam nadzieję że się uda) prasę hydrauliczną nacisk 50 ton do wyciskania damastów - oj będzie się działo
A za 1 miejsce był laptopik, ech, falownik by się zwrócił.
Poza tym powiedziano mi, żebym się nie przejmował, bo przecież na drugi rok też mogę coś takiego zrobić
Za niedługo wrzucę (mam nadzieję że się uda) prasę hydrauliczną nacisk 50 ton do wyciskania damastów - oj będzie się działo
Ostatnio zmieniony 22 mar 2012, 19:37 przez tomek_skocz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 72
- Kontakt:
Dzięki 
Co do pasków- niektórym kolegom kojarzą się z klinowymi do samochodów ,rzemieślniczej produkcji z lat 70 -tych. Na trasie Kozienice - Kielce, wyciągał sie tak że brakło regulacji.
W TUC-u na zetce mam założony T5 10mm szeroki , w połowie przecięty. Niby mam nowy 20 mm szeroki ale jadę na pękniętym coby zobaczyć ile wytrzyma.
Co do pasków- niektórym kolegom kojarzą się z klinowymi do samochodów ,rzemieślniczej produkcji z lat 70 -tych. Na trasie Kozienice - Kielce, wyciągał sie tak że brakło regulacji.
W TUC-u na zetce mam założony T5 10mm szeroki , w połowie przecięty. Niby mam nowy 20 mm szeroki ale jadę na pękniętym coby zobaczyć ile wytrzyma.
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Gdy tworzywo przetrze się między linkami stalowymi i w końcu pęknie błyskawicznie robi się z niego harmonijka.kamar pisze:jadę na pękniętym coby zobaczyć ile wytrzyma.
Te dwa ostatnie filmiki są bardzo ciekawe. Widać mechanikę, czujniki kontroli pracy, gustownie dobrane drewienko i wyeksponowany układ słojów, sprężynki, pokrętła dostrajania, zastanawia mnie tylko do czego jest ten pistolet na sprężone powietrze pod podajnikiem? Do sprzątania?
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ