Sprawdzali program było ok, tym bardziej, że szła z automatu i 3 sztuki zrobiła dobrze przy czwartej jej odbiłoSayrus pisze:Ja widzę w tym błąd programisty a nie maszyny.kasjo pisze:Popsuły sięNajlepsza była ta, która stwierdziła, że po 3 zrobionych sztukach nie opłaca się odjeżdżać głowicą od wrzeciona i narzędzie zaczęła zmieniać w materiale
Komunikat APC na AFM TAE 45-N - o co chodzi?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Przeze mnie odbiegliśmy troszkę od tematu
ale faktycznie cenowo są konkurencyjne. Podejrzewam, że jest albo coś źle skonfigurowane albo może sprzęgło od osi puściło. W każdym bądź razie o sterowaniu fanuca złego słowa powiedzieć nie mogę. Łatwa diagnoza, a i z naprawianiem jak się już nabierze trochę doświadczenia nie ma większego problemu.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
U mnie na 30-N kiedyś głowica Baruffaldi też zaczęła cuda odstawiać, ale to była wina czujnika indukcyjnego. Odjechała, zaczęła się obracać żeby zmienić narzędzie i ciągle się obracając dojeżdżała do materiału... teoretycznie nie powinna ruszyć z miejsca ale cóż... Gdybym był przy drugiej maszynie wtedy to by było mało ciekawie. Po wymianie obu czujników się ogarnęła i do dzisiaj działa jak należy.