]Proponuje KOMPAS-3D LT
Czy w tym programie jest taka funkcja podobna do ZW3D że mozna ustawić płaszczysny/krawędzie przylegania i w ten sposób np modelować poruszające się mechanizmy?
Na wszelki wypadek liczę piłę łańcuchową, bo nie wiem czym będzie cięta sztangadudis69 pisze:No co Ty..., chciałeś go podzielić meslem przy pomocy młotka, czy piłę łańcuchową.
Jak zrobisz zgrabny nożyk ze stali szybkotnącej, to powinieneś się wyrobić w 3mm na podział materiału, czyli uzyskać przy założeniu 50mm długości nakrętki, jakieś 37szt z 2k mm lagi
Podobnie mi wyszło w symulacji którą zrobiłem około północy i dałem do działu giełda. Czyli jest ok.dudis69 pisze:To jest 12,43 zeta/szt powiem że to całkiem nie źle
Jestem otwarty na propozycje, jak zbierze się więcej osób na inny rozmiar, to może przy okazji zrobię społecznie dla tej grupy. Czasem warto komuś pomóc, może kiedyś ktoś pomoże i midudis69 pisze:Namów jeszcze ekipę do listy społecznej na Tr16/4, czyli mają rzucić wszystko i robić na twoim gwincie.
Nie sądzę aby logistyka była taka trudna, kilka razy uczestniczyłem w zamówieniach zbiorowych różnych rzeczy na forach diy audio i zwykle organizatorzy sobie radzili. Nie problem zrobić listę dopilnować wpłat zaadresować przesyłki i wysłać. Czasu to troszkę zajmie ale to tylko kilkadziesiąt nakrętek tego samego typu. Policzyć i wsadzić do koperty.. nic ciężkiego ani trudnego. Dziwi mnie, że tak mało akcji społecznych na tym forum.dudis69 pisze:Pewnie był bym za.
A ile będziesz miał biegania na pocztę... Możesz się zmęczyć, a potem przeklinać że się podjąłeś tematu
kontakt do rzeczonego Pana od nakrętek [email protected]ursus_arctos pisze:Co to za katalog? Jak tam się dobić? Bo strona główna jest pusta a katalog nadrzędny to mogę sobie wylistować, ale nic z tego nie wynika. Jakiś mail do gościa, telefon, cokolwiek?
Wiem że się nie czepiasz kolego...ursus_arctos pisze:Co to za katalog? Jak tam się dobić?
Wynika i to sporo... Nie będziesz w stanie wykonać standardowej nakrętki pod śrubę Tr16 z wałka o średnicy fi30.ursus_arctos pisze: ale nic z tego nie wynika.
Jakbyś przeglądał uważnie tę ofertę, to pewnie zwrócił byś uwagę na adres: suszi351 MAŁPA interia.pl...ursus_arctos pisze: Jakiś mail do gościa, telefon, cokolwiek?
Logistyka jest prosta jak pier..., tylko ludzie czasami są z innej bajki.pascalPL pisze:Nie sądzę aby logistyka była taka trudna
Sprawdziłem możliwość techniczną jak by to wyglądało. O Ertalonie LFX możemy zapomnieć bo płyta tego materiału jest dostępna na specjalne zamówienia i masakrycznie droga. Zwykły ertalon płyta o grubości 40mm występuje w rozmiarze 500x1000 i waży około 25kg. Czyli kosztuje około 650 netto. Bloczków 95x70 powinno dać radę wyciąć około 70sztuk (może troszkę mniejszy lub większy rozmiar, kwestia ile cięcie wodą potrzebuje). Czyli sam materiał wychodzi 12zł za sztukę. Do tego koszt wykonania gwintowników około 1.5 na bloczek. Czyli jakby uzbierać 70 osób! to koszt pojedynczego bloczka to 13.5zł. Do tego trzeba znaleźć osobę która podejmie się wykonania gwintu w bloku prostokątnym. Licząc z 10pln za bloczek wychodzi około 24zł za sztukękicay pisze:Ad.Pascal
Mnie by interesowała nakrętka 16x4 lub 18x4 ale zrobiona z pręta kwadratowego, lub prostokątnego. Łatwiej wtedy można we własnym zakresie zamocować taką nakrętkę. Reflektowałbym na 3 sztuki.