proszę o uszczegółowienie pytaniaa co z tą masą łączyć je ?

jaka masa?.. itp itd
Pan - to kolega... Marekmufi pisze:a jesli Pan ma jeszcze jakies uwagi to chętnie posłucham
temat masy jest ciekawy...mufi pisze:miał 2 "odseparowane" źródła napiecia 5V i te 29V mam łączyć masy :> ? tzn minusiki ? czy One poźniej się same połączą na płytce PCB sterownika... czy może mają być prowadzone osobno?
miejsce jest dobre... zasilanie a3977 to jest zagadnienie z nim blisko związanemoże by przenieść ten temat gdzie indziej bo troszke chyba nie pasuje - może mi sie wydawać, ale z drugiej strony bedzie wszystko na miejscu do zasialania tego układu...
można dać po bezpieczniku na każdym drucie zasilania stopni mocy (tj. tyle ile jest sterowników)mufi pisze:nasunęło mi sie jeszcze jedo pytanie czy warto stosować jakies bezpieczniki, jakie tak to jakie i gdzie , a jesli Pan ma jeszcze jakies uwagi to chętnie posłucham
oczywiscie masa logiki (5V) łączona jest ze źródłem sygnału - czyli płytą główną... najlepiej taką która oszczędza komputer podczas eksperymentów - czyli zawierającą optoizolację...mufi pisze:ostatecznie - nie łączyć na płytce tylko doprowadzić do płytki PCB sterownika osobno 5V i stopien mocy... a On już sobie sam poradzi tak :> ?
też tak myślętriera pisze:bardzo dobry pomysł!!!
a może wszystko będzie działać... i do niczego nie będziemy mogli się przyczepićmufi pisze:wszystko już wiem ! właśnie wróciłem ze sklepu gdzei kupiłem ostatnie niezbede rzeczy, jutro zabieram sie do montowania tego czegoś hehe, jak skoncze to wrzuce kilka fotek na forum, powiecie mi co zepsułem i co trzeba poprawić, albo co sie komu nie podoba hehe