Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 82
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 16 wrz 2006, 11:55

..w sumie temat maszyny już został wyczerpany , ciekawe co będzie dalszym tematem tego wątku?? tylko nie mówcie że będzie to .......... :razz:

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Tagi:

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 121
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 16 wrz 2006, 12:02

DZIKUS pisze:moj "nagly atak agresji" wcale nie jest nagly, powiedzial bym ze powoli on postepowal wraz z dzialanoscia bartusia na forum. moge tylko pwoiedziec, ze typek sam ze mna zaczal bez anjmniejszego powodu, o czym mozna sie przekonac czytajac ten post:

https://www.cnc.info.pl/vi...?t=2174&start=0

to, ze przez wieksozsc jego pozniejszych wypowiedzi na forumbilo czyste cwaniactwo, i pozerstwo bylo tylko dopelnieniem jego obrazu w moich oczach.
nie dramatyzuj i nie odwracaj kota ogonem

ale skoro juz jestem tą czarną owcą, to dołoże kilka fotek :P
Załączniki
sciezka3.JPG
sciezka3.JPG (20.62 KiB) Przejrzano 1142 razy
sciezka2.JPG
sciezka2.JPG (19.63 KiB) Przejrzano 1151 razy
sciezka1.JPG
sciezka1.JPG (26.44 KiB) Przejrzano 1150 razy
wrzecionko.JPG
wrzecionko.JPG (23.84 KiB) Przejrzano 1152 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Awatar użytkownika

chomikaaa
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 18

Post napisał: chomikaaa » 16 wrz 2006, 13:47

DZIKUS, twoja ramka hmm ladnie sie prezetuje
zapewne natchenieniem byla rama crosowa corrateca tyle ze tam gorne rury byly wygiete w luk

pozatym widac ze porzadna konstrukcja z czego ja pospawales? czy nosi juz slady zuzycia na spawach?

akurat temat rowerow jest mi bliski :)

bartuss1[ Dodano: 2006-09-16, 14:05 ]
moglbys jeszcze wygrawerowac swoje logo i zalozyc na maszyne zawsze to szczegol ale moze sie przydac bo kto looknie na maszyne bedzie wiedziec kto to monstrum zbudowal a autoreklama to podstawa

[ Dodano: 2006-09-16, 14:14 ]
jeszcze jedno jak robisz zblizenie to kazdy aparat posiada funcje macro uaktwniasz ja klikajac na przycisk z takim jakby listkiem i wtedy aparat ogniskuje juz od bardzo bliskiej odleglosci z paru cm mozesz zrobic ostre zdjecie oczywiscie musisz uzyc jakiegos podparcia ew statywu bo wyjdzie rozmazane
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2006, 18:02 przez chomikaaa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

kostner
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: kostner » 16 wrz 2006, 14:39

gmaro pisze:
bartuss1 pisze:wyfrezowałem nawet dedykacje dla dzikusa ale to na fotce
powinni ci zablokować pisanie postów przez 3 miesiące za takie coś..bo zadzierasz niewłaściwymi ludźmi .. a skutki mogą być przykre ..
No i to mi sie juz wcale nie podoba !! co znaczy ze skutki beda przykre ?? pojedziecie z dzikusem i mu spuscicie lanie ?? Sorry gmaro ale za taka wypowiedz to moim zdaniem tobie powinno sie zablokowac pisanie postoow na 3 miesiace. To jest temat bartussa jezeli ci sie ta maszyna nie podoba lub bartuss cie drazni poprostu nie pisz w tym temacie. Grozby na forum sa poprostu niesmaczne. Nie oto w tym wszystkim chodzi.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni :(

Awatar użytkownika

DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7
Kontakt:

Post napisał: DZIKUS » 16 wrz 2006, 20:30

kostner pisze:
gmaro pisze:
bartuss1 pisze:wyfrezowałem nawet dedykacje dla dzikusa ale to na fotce
powinni ci zablokować pisanie postów przez 3 miesiące za takie coś..bo zadzierasz niewłaściwymi ludźmi .. a skutki mogą być przykre ..
No i to mi sie juz wcale nie podoba !! co znaczy ze skutki beda przykre ?? pojedziecie z dzikusem i mu spuscicie lanie ?? Sorry gmaro ale za taka wypowiedz to moim zdaniem tobie powinno sie zablokowac pisanie postoow na 3 miesiace. To jest temat bartussa jezeli ci sie ta maszyna nie podoba lub bartuss cie drazni poprostu nie pisz w tym temacie. Grozby na forum sa poprostu niesmaczne. Nie oto w tym wszystkim chodzi.
no wlasnie, ciekaw jestem jaka byla tresc owej dedykacji, bo bartus zmienil tresc swojego posta po komentarzu gmaro (korego akurat nie znam osobiscie, ale widac, ze w przeciwienstwoie do niektoprych ma pojecie o czym pisze i co robi; bez wazeliny rzecz jasna)
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 16 wrz 2006, 20:44

wszystko zalezy od IQ żeby zrozumieć dowcip :P

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 82
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 16 wrz 2006, 20:55

DZIKUS pisze:no wlasnie, ciekaw jestem jaka byla tresc owej dedykacji, bo bartus zmienil tresc swojego posta po komentarzu gmaro
no nie można kasować takiego dzieła , zrobiłem kopie dla pewności na serwerku :) link tutaj:

i na tym koniec...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

rokare
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3

Post napisał: rokare » 17 wrz 2006, 01:03

baruss1 jesteś sobie sam winien takiego traktowania jeżeli się tak dajesz prowokować a treść twoich postów i innych wątkach
też pozostawia wiele dożyczenie :???: a z tym zdjęciem to byś się trochę zastanowił zanim pokażesz :neutral: to było naprawdę głupie :???:
jak dla mnie ta maszynka :shock: :shock: gites co juz wcześniej pisałem
a niestety jeżeli nie jest się samemu wstanie wykonać tego co się chcę to niestety z podwykonawcami poszczególnych
podzespołów bywa różnie, czasami lepiej (jakieś 15-20%) czasami gorzej (jakieś 80-85%) :razz: o czym mogę się przekonać
na własnej skórze, a za wszystko trzeba słono płacić jak się niema chodów u Pana Józka :???:
gmaro pisze:rokare napisał/a:
każdy wykonując swoją pierwszą konstrukcję ma prawo popełnić błędy. o ile dobrze pamiętam gmaro swojej pierwszej konstrukcji nie dociągnął do końca tylko sprzedał

..powód dość prosty, chciałem mieć większe pole robocze maszyny a po za tym pierwszej maszynie nic nie brakowało była masywna zresztą jak i obecna która pokazuje w wątku..
jeżeli tylko to było prawdziwym powodem sprzedaży to zwracam honor :oops:

co do słynnego tematu o ultraprecyzji i wielokrotnego odwoływania sie do niego w tych i innych wątkack to mogę jedynie zacytować jednego z kolegów
Człowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycięży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
reszt niech każdy sam sobie dopowie.................................

No i znowu sie rozpisałem :roll: nie na temat plotera :mrgreen:

to już koniec moich wypowiedzi w tym wątku, bo do niektórych............. ile by nie apelować o trochę spokoju to i tak nie dociera..........
hmm

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 18 wrz 2006, 13:50

fotka, filmik bedzie potem

[ Dodano: 2006-09-18, 14:20 ]
filmik

http://d.turboupload.com/d/996603/des.mov.html
Załączniki
design.JPG
design.JPG (16.2 KiB) Przejrzano 1090 razy

Awatar użytkownika

kostner
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: kostner » 18 wrz 2006, 16:19

jak dlugo maszyna frezowala ten napis ??
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni :(

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”