Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
..w sumie temat maszyny już został wyczerpany , ciekawe co będzie dalszym tematem tego wątku?? tylko nie mówcie że będzie to .......... 

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 121
- Kontakt:
nie dramatyzuj i nie odwracaj kota ogonemDZIKUS pisze:moj "nagly atak agresji" wcale nie jest nagly, powiedzial bym ze powoli on postepowal wraz z dzialanoscia bartusia na forum. moge tylko pwoiedziec, ze typek sam ze mna zaczal bez anjmniejszego powodu, o czym mozna sie przekonac czytajac ten post:
https://www.cnc.info.pl/vi...?t=2174&start=0
to, ze przez wieksozsc jego pozniejszych wypowiedzi na forumbilo czyste cwaniactwo, i pozerstwo bylo tylko dopelnieniem jego obrazu w moich oczach.
ale skoro juz jestem tą czarną owcą, to dołoże kilka fotek

- Załączniki
-
- sciezka3.JPG (20.62 KiB) Przejrzano 1138 razy
-
- sciezka2.JPG (19.63 KiB) Przejrzano 1147 razy
-
- sciezka1.JPG (26.44 KiB) Przejrzano 1146 razy
-
- wrzecionko.JPG (23.84 KiB) Przejrzano 1148 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 18
DZIKUS, twoja ramka hmm ladnie sie prezetuje
zapewne natchenieniem byla rama crosowa corrateca tyle ze tam gorne rury byly wygiete w luk
pozatym widac ze porzadna konstrukcja z czego ja pospawales? czy nosi juz slady zuzycia na spawach?
akurat temat rowerow jest mi bliski
bartuss1[ Dodano: 2006-09-16, 14:05 ]
moglbys jeszcze wygrawerowac swoje logo i zalozyc na maszyne zawsze to szczegol ale moze sie przydac bo kto looknie na maszyne bedzie wiedziec kto to monstrum zbudowal a autoreklama to podstawa
[ Dodano: 2006-09-16, 14:14 ]
jeszcze jedno jak robisz zblizenie to kazdy aparat posiada funcje macro uaktwniasz ja klikajac na przycisk z takim jakby listkiem i wtedy aparat ogniskuje juz od bardzo bliskiej odleglosci z paru cm mozesz zrobic ostre zdjecie oczywiscie musisz uzyc jakiegos podparcia ew statywu bo wyjdzie rozmazane
zapewne natchenieniem byla rama crosowa corrateca tyle ze tam gorne rury byly wygiete w luk
pozatym widac ze porzadna konstrukcja z czego ja pospawales? czy nosi juz slady zuzycia na spawach?
akurat temat rowerow jest mi bliski

bartuss1[ Dodano: 2006-09-16, 14:05 ]
moglbys jeszcze wygrawerowac swoje logo i zalozyc na maszyne zawsze to szczegol ale moze sie przydac bo kto looknie na maszyne bedzie wiedziec kto to monstrum zbudowal a autoreklama to podstawa
[ Dodano: 2006-09-16, 14:14 ]
jeszcze jedno jak robisz zblizenie to kazdy aparat posiada funcje macro uaktwniasz ja klikajac na przycisk z takim jakby listkiem i wtedy aparat ogniskuje juz od bardzo bliskiej odleglosci z paru cm mozesz zrobic ostre zdjecie oczywiscie musisz uzyc jakiegos podparcia ew statywu bo wyjdzie rozmazane
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2006, 18:02 przez chomikaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
No i to mi sie juz wcale nie podoba !! co znaczy ze skutki beda przykre ?? pojedziecie z dzikusem i mu spuscicie lanie ?? Sorry gmaro ale za taka wypowiedz to moim zdaniem tobie powinno sie zablokowac pisanie postoow na 3 miesiace. To jest temat bartussa jezeli ci sie ta maszyna nie podoba lub bartuss cie drazni poprostu nie pisz w tym temacie. Grozby na forum sa poprostu niesmaczne. Nie oto w tym wszystkim chodzi.gmaro pisze:powinni ci zablokować pisanie postów przez 3 miesiące za takie coś..bo zadzierasz niewłaściwymi ludźmi .. a skutki mogą być przykre ..bartuss1 pisze:wyfrezowałem nawet dedykacje dla dzikusa ale to na fotce
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
no wlasnie, ciekaw jestem jaka byla tresc owej dedykacji, bo bartus zmienil tresc swojego posta po komentarzu gmaro (korego akurat nie znam osobiscie, ale widac, ze w przeciwienstwoie do niektoprych ma pojecie o czym pisze i co robi; bez wazeliny rzecz jasna)kostner pisze:No i to mi sie juz wcale nie podoba !! co znaczy ze skutki beda przykre ?? pojedziecie z dzikusem i mu spuscicie lanie ?? Sorry gmaro ale za taka wypowiedz to moim zdaniem tobie powinno sie zablokowac pisanie postoow na 3 miesiace. To jest temat bartussa jezeli ci sie ta maszyna nie podoba lub bartuss cie drazni poprostu nie pisz w tym temacie. Grozby na forum sa poprostu niesmaczne. Nie oto w tym wszystkim chodzi.gmaro pisze:powinni ci zablokować pisanie postów przez 3 miesiące za takie coś..bo zadzierasz niewłaściwymi ludźmi .. a skutki mogą być przykre ..bartuss1 pisze:wyfrezowałem nawet dedykacje dla dzikusa ale to na fotce
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
no nie można kasować takiego dzieła , zrobiłem kopie dla pewności na serwerkuDZIKUS pisze:no wlasnie, ciekaw jestem jaka byla tresc owej dedykacji, bo bartus zmienil tresc swojego posta po komentarzu gmaro

i na tym koniec...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
baruss1 jesteś sobie sam winien takiego traktowania jeżeli się tak dajesz prowokować a treść twoich postów i innych wątkach
też pozostawia wiele dożyczenie
a z tym zdjęciem to byś się trochę zastanowił zanim pokażesz
to było naprawdę głupie
jak dla mnie ta maszynka
gites co juz wcześniej pisałem
a niestety jeżeli nie jest się samemu wstanie wykonać tego co się chcę to niestety z podwykonawcami poszczególnych
podzespołów bywa różnie, czasami lepiej (jakieś 15-20%) czasami gorzej (jakieś 80-85%)
o czym mogę się przekonać
na własnej skórze, a za wszystko trzeba słono płacić jak się niema chodów u Pana Józka
co do słynnego tematu o ultraprecyzji i wielokrotnego odwoływania sie do niego w tych i innych wątkack to mogę jedynie zacytować jednego z kolegów
No i znowu sie rozpisałem
nie na temat plotera
to już koniec moich wypowiedzi w tym wątku, bo do niektórych............. ile by nie apelować o trochę spokoju to i tak nie dociera..........
też pozostawia wiele dożyczenie

jak dla mnie ta maszynka

a niestety jeżeli nie jest się samemu wstanie wykonać tego co się chcę to niestety z podwykonawcami poszczególnych
podzespołów bywa różnie, czasami lepiej (jakieś 15-20%) czasami gorzej (jakieś 80-85%)

na własnej skórze, a za wszystko trzeba słono płacić jak się niema chodów u Pana Józka

jeżeli tylko to było prawdziwym powodem sprzedaży to zwracam honorgmaro pisze:rokare napisał/a:każdy wykonując swoją pierwszą konstrukcję ma prawo popełnić błędy. o ile dobrze pamiętam gmaro swojej pierwszej konstrukcji nie dociągnął do końca tylko sprzedał
..powód dość prosty, chciałem mieć większe pole robocze maszyny a po za tym pierwszej maszynie nic nie brakowało była masywna zresztą jak i obecna która pokazuje w wątku..

co do słynnego tematu o ultraprecyzji i wielokrotnego odwoływania sie do niego w tych i innych wątkack to mogę jedynie zacytować jednego z kolegów
reszt niech każdy sam sobie dopowie.................................Człowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycięży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
No i znowu sie rozpisałem

to już koniec moich wypowiedzi w tym wątku, bo do niektórych............. ile by nie apelować o trochę spokoju to i tak nie dociera..........
hmm
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 121
- Kontakt:
fotka, filmik bedzie potem
[ Dodano: 2006-09-18, 14:20 ]
filmik
http://d.turboupload.com/d/996603/des.mov.html
[ Dodano: 2006-09-18, 14:20 ]
filmik
http://d.turboupload.com/d/996603/des.mov.html