testowanie nowych wersji CNConv (przed oficjalną premierą)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 43
- Kontakt:
też nie wiem jak to funkcjonuje, ja tam potrafię to zrobić w corelu (nie wiem jak inne programy)...
[ Dodano: 2011-12-26, 12:31 ]
Poprawiłem kilka pierdółek mniej i bardziej ważnych. Od kolegi z forum (któremu się chyba za dużo nudzi
) dostałem na święta ikonki więc również je podmieniłem
za co dziękuję. Powoli robię wersję wielojęzyczną - jeszcze nie sprawna więc proszę się nie czepiać. I powoli przymiarka do edycji kolejności i kierunku obiektów. Jest również zaczynanie od wskazanego myszką miejsca lub kontynuacja po zatrzymanej obróbce.
CNConv - Kompilacja 0.14.1
Proszę szukać błędów
Proszę również autora tego wątku o zmianę tematu na stosowny
a temat bardzo mi się podoba na wyciąganie wszystkich "brudów"...
w skrócie:
klikamy nową ikonkę "Tryb edycji" - pokażą się punkty początku krzywej z zaznaczeniem kierunku. Jak najedziemy na punkt myszką to zostanie podświetlona ścieżka - w tym momencie docelowo będzie można wykonywać operacje które planuję wprowadzać jak odwrócenie kierunku ścieżki, przesuwanie kolejności itp. Aktualnie można "wystartować" od zaznaczonego detalu (prawy przycisk myszy). W celu zmniejszenia "zagęszczenia" węzłów funkcja jest dostępna tylko dla aktualnie wybranej warstwy.
[ Dodano: 2011-12-26, 12:31 ]
Poprawiłem kilka pierdółek mniej i bardziej ważnych. Od kolegi z forum (któremu się chyba za dużo nudzi

CNConv - Kompilacja 0.14.1
Proszę szukać błędów

Proszę również autora tego wątku o zmianę tematu na stosowny

w skrócie:
klikamy nową ikonkę "Tryb edycji" - pokażą się punkty początku krzywej z zaznaczeniem kierunku. Jak najedziemy na punkt myszką to zostanie podświetlona ścieżka - w tym momencie docelowo będzie można wykonywać operacje które planuję wprowadzać jak odwrócenie kierunku ścieżki, przesuwanie kolejności itp. Aktualnie można "wystartować" od zaznaczonego detalu (prawy przycisk myszy). W celu zmniejszenia "zagęszczenia" węzłów funkcja jest dostępna tylko dla aktualnie wybranej warstwy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
W wersji ktora uzywam byl blad polegajacy na tym, ze po zatrzymaniu
i probie wznowienia ciacia program ruszal nie od ostatniej krzywej,
tylko od poprzedniego miejsca zatrzymania.
Moze po polsku
Zaczynam ciecie, przerywam przy np. 12%.
Wznawiam - program proponuje 12% i to jest ok.
Tne dalej, przerywam przy 25%, wznawiam a program proponuje 12%
i to nie jest ok
q
i probie wznowienia ciacia program ruszal nie od ostatniej krzywej,
tylko od poprzedniego miejsca zatrzymania.
Moze po polsku

Wznawiam - program proponuje 12% i to jest ok.
Tne dalej, przerywam przy 25%, wznawiam a program proponuje 12%
i to nie jest ok

q
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 43
- Kontakt:
zależy co masz na myśli "niedobrze", nie oszacuję na dzień dzisiejszy co do sekundy ale w miarę dobrze - głównym zadaniem tej procedury jest nie tyle wyliczenie czasu obróbki (choć również) co pomaga w dobraniu najodpowiedniejszych parametrów aby uzyskać jak najkorzystniejszy czas - ustawienie suwaka na MAX najszęściej spowolni obróbkę zamiast ją przyspieszyć ze względu na traktowanie większości łuków jako "niebezpieczne" - jeśli zdążyłeś pobrać wersję zanim ją podmieniłem (szacuje tylko czas XY) to pobierz i przeinstaluj jeszcze raz. Powinieneś być zadowolony...pulek pisze:szacowanie czasu nie działatzn działa niedobrze a szkoda...
oprawcafotografii, pobierz i zobacz jak jest teraz teraz.
[ Dodano: 2011-12-29, 17:32 ]
pitsa, dzięki.....
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
nie no...
jednak zwracam honor, działa super i "procentowo" wiele nie odchodzi szacunkowy czas od czasu rzeczywistego i tak jak pisałeś najważniejsze, że teraz mogę ustalić optymalne parametry bez najmniejszych kombinacji - na tą funkcję czekałem bo dzięki szacowaniu czasu oszczędzam na obróbce prawie 30% czasu
.
DZIĘKI.
zaczynanie od zadanego obiektu działa popranie;
kontynuacja prazy po zatrzymaniu - czasami cofa o jeden obiekt a czasami nie... ale to już nie tak istotne, ważne, że w końcu również działa
czekam na możliwość zamiany kolejności obiektów i zmiany kierunku a jeszcze lepiej pomyśl o możliwości dodania opcji zagłębiania po rampie bo by się przydało. nie ładnie to wygląda jak maszyna się zatrzymuje aby zagłębić oś Z.

DZIĘKI.
zaczynanie od zadanego obiektu działa popranie;
kontynuacja prazy po zatrzymaniu - czasami cofa o jeden obiekt a czasami nie... ale to już nie tak istotne, ważne, że w końcu również działa

czekam na możliwość zamiany kolejności obiektów i zmiany kierunku a jeszcze lepiej pomyśl o możliwości dodania opcji zagłębiania po rampie bo by się przydało. nie ładnie to wygląda jak maszyna się zatrzymuje aby zagłębić oś Z.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
Nadal występuje (bynajmniej u mnie) błąd który powoduje wyłączanie narzędzia podczas ruchu ręcznego.
Dokładnie chodzi o to że przy ręcznym załączeniu narzędzie i ręcznym ruchu wyłącza się narzędzie, a na podglądzie po lewej stronie widać jakby cały czas działało (jednak w "ustawienia/konfiguracja maszyny" na wizualizacji stanu portu jest już to widoczne)
Pozdrawiam
Dokładnie chodzi o to że przy ręcznym załączeniu narzędzie i ręcznym ruchu wyłącza się narzędzie, a na podglądzie po lewej stronie widać jakby cały czas działało (jednak w "ustawienia/konfiguracja maszyny" na wizualizacji stanu portu jest już to widoczne)
Pozdrawiam