Po zakupie - TUE 35
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 49
To jest tokarka do drewna, a istotą tego co widzisz nie jest trzymanie detalu, który podparty jest kłem z prawej i małym zabieraczkiem z lewej (widoczny w centralnej części "uchwytu") To co widzimy na zdjęciu pełni funkcję zabieraka - do przekazania momentu obrotowego na detal, a nie uchwytu.
Takim czymś mocować detal w tokarce do metalu, to i strach i nic nie ustawisz, bo czoło każdej ze śrub ma tendencję przy obrocie do wypychania detalu w kierunku do konika. Co się sprawdzi w tokarce do drewna, niekoniecznie jest dobre w tokarce do metalu.
Takim czymś mocować detal w tokarce do metalu, to i strach i nic nie ustawisz, bo czoło każdej ze śrub ma tendencję przy obrocie do wypychania detalu w kierunku do konika. Co się sprawdzi w tokarce do drewna, niekoniecznie jest dobre w tokarce do metalu.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 14:57 przez pabloid, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 49
No ja w takim uchwycie bym nawet małego detalu metalowego na więcej niż 60 obr/min nie puścił
( chyba, że traktujemy to jako zabierak do toczenia w kłach- to jeszcze..może..) Na wybite oczy albo inne kalectwo mam czas i nikomu nie polecam
Mówię jeszcze raz: dowolny trup za pół darmoz allegro będzie lepszy.