Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
powiem tak:numerek pisze:dajcie juz spokój bartusowi niech robi te diabelską maszyne
jak skonczy to dopiero bedzie !
dla kogoś kto się dopiero styka z tym tematem i nie ma praktyki to każde zdjęcie wygląda pięknie a forum jest po to żeby wiedze pogłębiać oraz korygować błędy , ja rozumie temat ciężki sam przymierzam się do jeszcze większego plotera ale to co się tu dzieje to mnie przeraża

[ Dodano: 2006-09-11, 07:04 ]
Maszyna kolegi Gaspar bardziej mi się podoba , zresztą widać że masz lepsze podejście do tematu ( choćby podbudowa pod stół - solidna konstrukcja ) i nie ma takiegu przepychu wypowiedzi jaka tu ma miejsce w tym wątku..gaspar pisze:Panowie nie przesadzajcie.
Ogólnie maszyna jest zaje* ciężka do wykonania. Mówie to patrząc z własnego doświadczenia. Buduje maszynę o polu roboczym znacznie mniejszym niż kolegi i powiem wam tak:
najbardziej obawiałem się jak będzie chodzić brama w mojej frezarce. Problem rozwiązałem w sumie w prosty sposób aczkolwiek zajeło mi to około 2 dni przymiarki bloków łożyskujących śrubę osi Y!!! Kolega ma 2 śruby, także u niego sprawa wygląda jeszcze poważniej. W bramówce wszystko jest dokładniejsze, ponieważ jest możliwość obrobienia powierzchni bazowych na odpowiednich do tego maszynach, natomiast w takich maszynach jakie my budujemy musimy liczyć na swoje zdolności manualne, ze względu na gabaryty.

[ Dodano: 2006-09-11, 07:26 ]
to takie małe kompendium wiedzy w tym wątku..Piotrjub pisze:to taka żarówka oświaty

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
i pomysleć że ty ten projekt sprzedajesz na allegro...ehhhbartuss1 pisze:po prostu nie uwzględniłem kilku rzeczy i musze to uzupełnić, kwestia tylko wydłuzonego czasu montażu i tyle.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...