HYDE PARK maszynowy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Widać że sporo pracy kosztowała, do silnika będzie falownik czy tylko jedna prędkość taśmy? Dobra robota!!!IMPULS3 pisze:A skoro pojawil się temat mi bliski to też pokaże co robię.Choć tak naprawdę nie moge skończyć z powodu innych zajęć.
Tylko rdza pracuje nieprzerwanie.
Właśnie, to nie ma być maleństwo bo nie chce dalej świecić oczami jak klient przywiezie duży gabaryt a ja nie mam gdzie tego włożyć żeby przeciąć. Celuje w średnice cięcia 300-350mm, opuszczanie ramienia na siłowniku hydraulicznym a podnoszenie na pneumatycznym.
Jak działa podnoszenie i opuszczanie ramienia? Widzę jakiegoś przyczłapa ale nie wiem co on ma robićkamar pisze:Na prośbę kol. z innego wątku wstawiam fotki piły samoróbki.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
A ja mam wszystkie kątyIMPULS3 pisze:.. chociaż nie tnie pod kątami a to mnie boli. .

To taki staroć, Φ350,prawie 20 lat, pierwsza maszynka którą zrobiłem "aby żyło się lepiej". Niebezpieczna, wredna, wszystko gryzie i na jedną fazę. A zrobiłem bo kupne były 2,5x większe od mojej- ta raptem 450x450 w podstawie. Po prostu mam tyle miejsca na warsztat że gdy kupuję ołówki to wybieram te cieńsze.
Kolego Kamar, proszę o oklaski - znowu niepomalowane, taki rupeć w spawalni z pewnością czysty nie jest.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Jak na 20-letnią to calkiem zgrabna, a że nie pomalowana-coż tak jest jak jest potrzebna to najpierw nie ma czasu a póżniej czlek się przyzwyczai i nie zwraca uwagi na to.Też tak mam.
Ale jednak przyjemny wygląd też dodaje jakiejś energii do dzialania, mam takie wrażenie.

Ale jednak przyjemny wygląd też dodaje jakiejś energii do dzialania, mam takie wrażenie.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 22:54 przez IMPULS3, łącznie zmieniany 1 raz.