Oto prototypy poniższych maszyn, własnego projektu i wykonania od początku do końca .
Pierwsza maszynka jaką wykonałem , Dziurkarka do profili lub rur CNC ,działa w trybie półautomatycznym odmierzając żądane kolejno długości . W sumie 96 otworów maszyna wyrabia się w niecałą minutę , średnica ścianki 1,5mm .
FOTY;
FILMY;
Drugą maszynką jest nitownica do nitonakrętek działa w trybie półautomatycznym ,jak uda mi się zrobić film to wrzucę
ZDJĘCIA;
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 21:34 przez bujan24, łącznie zmieniany 1 raz.
Wątpię aby warto było robić od podstaw. Cena chińczyków jest tak niska że właściwie na poziomie ceny materiału do przyszłego urządzenia. Chyba że inne względy lub zwykłe "bo lubię"
Ja chińczyka kupiłem z założeniem ze skoro tak tani to niech tnie dopóki się nie rozpadnie. No i jeszcze się nie rozpadł.
Ale wady oczywiście są - Nc10 lub 3H13 można zapomnieć, za mały nacisk przy taśmie 12mm.
Kol Kamar z pełnym zrozumieniem pokiwa głową - nie pomalowane:
A skoro pojawil się temat mi bliski to też pokaże co robię. Choć tak naprawdę nie moge skończyć z powodu innych zajęć. Tylko rdza pracuje nieprzerwanie.
Potrzebna, ale jest też ramowa to jakoś daje rade chociaż nie tnie pod kątami a to mnie boli. A ta to też taki sposób na poznanie od kuchni pracy tej pily. Chodzi mi po glowie duża, ale to dalekie plany.