Sterownik na TA8435
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
-
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 47
Zgadza się, temperatura Curie dla magnesu neodymowego to aż 300 st. Celsjusza. W tym wypadku nastąpi całkowita rozsypka kierunków domen magnetycznych i siła magnesu spadnie do 0. Dla neodymów wykonanych z materiału np. N38 maksymalna temperatura pracy wynosi 80 st. Celsjusza.
Tak czy inaczej - jeśli producent silnika określił jego dopuszczalną temperaturę pracy a nastąpiło jej przekroczenie, niczego dobrego spodziewać się nie należy.
Tak czy inaczej - jeśli producent silnika określił jego dopuszczalną temperaturę pracy a nastąpiło jej przekroczenie, niczego dobrego spodziewać się nie należy.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Bartuss, biedny ???kamar pisze:Biedny ten Bartuss , w temacie się nie odezwał, (specjalnie przejrzałem) a i tak oberwał
Człowieka który tworzy z takim rozmachem i w takiej skali ( Jego galeria ) vs. baza techniczna jaką dysponuje ,
nigdy nie odważyłbym się nazwać biednym. Może nie być majętny, ale to zupełnie inna sprawa.
Biedni są ci którzy z upodobaniem wokół Niego ujadają.
Cóż potwierdza się stara prawda, że ci którym nie styka talentu do tworzenia zawsze maję "szansę" zostać krytykami.

-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
W sterowiku do podciągania do zasilania zostały użyte rezystory o wartości 4,7k Ohm. W innym rozwiązaniu widziałem rezystory 100k. Moje pytanie jest do jakiej wartości trzeba ograniczyć prąd na wejściach i gdzie to jest zawarte w datasheet bo nie do końca wiem.
Czy to są te wartości?

Po prostu chcę podłączyć te wejścia sterownika do uC i sterować z niego ich stanem.
Czy to są te wartości?

Po prostu chcę podłączyć te wejścia sterownika do uC i sterować z niego ich stanem.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Wydajność prądowa przekracza 1mA. Można maksymalnie podać 20 mA ale właśnie ile mA wytrzyma wejście do sterownika żeby go nie uszkodzić? Gdzie w datasheet jest ta informacja?
Jeśli dobrze odczytałem to na stronie 5 jest schemat wejść CK1, CK2, CW/CCW, M1, M2 i jest tam rezystor 1k więc bez użycia żadnego rezystora zewnętrznego wejdzie tam 5 mA. Czy to nie jest za dużo?
Jeśli dobrze odczytałem to na stronie 5 jest schemat wejść CK1, CK2, CW/CCW, M1, M2 i jest tam rezystor 1k więc bez użycia żadnego rezystora zewnętrznego wejdzie tam 5 mA. Czy to nie jest za dużo?