skrobanie
-
- Posty w temacie: 44
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Znalazłem trochę czasu na skrobanie. Poniżej fotki dolnej części suportu narzędziowego. Przy okazji mam pytanie dlaczego czasami powstają podczas skrobania takie zadrapania jakby jakiś wiórek dostał się pod skrobak?
Czy to jest związane z tym że skrobak się stępił już czy z czym innym. Skrobak zrobiłem z wiertła do betonu 12mm, ponieważ poprzedni był za gruby i nie chciał wejść pod "jaskólkę".
[ Dodano: 2011-07-19, 09:34 ]
i jeszcze jedno zdjęcie
Czy to jest związane z tym że skrobak się stępił już czy z czym innym. Skrobak zrobiłem z wiertła do betonu 12mm, ponieważ poprzedni był za gruby i nie chciał wejść pod "jaskólkę".
[ Dodano: 2011-07-19, 09:34 ]
i jeszcze jedno zdjęcie
- Załączniki
-
- IMG_0029.jpg (80.07 KiB) Przejrzano 1179 razy
-
- IMG_0027.jpg (100.73 KiB) Przejrzano 1183 razy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam
Ładne to ale może wie któryś z kolegów jaki sens ma taka "skrobarka " (maszyna z linku Kolegi arkad1usz ) Przecież chyba technologie szlifowania doprowadzono do tego stopnia ze niemal całkowicie wyparła skrobanie. Przynajmniej całkowicie w znanych mi dziedzinach produkcji .Może wie ktoś w jakim celu Azjaci (bo znaczki wyglądały na chińskie, ale może i są japońskie ) konstruowali tą maszynę ?
Pozdrawiam
Ładne to ale może wie któryś z kolegów jaki sens ma taka "skrobarka " (maszyna z linku Kolegi arkad1usz ) Przecież chyba technologie szlifowania doprowadzono do tego stopnia ze niemal całkowicie wyparła skrobanie. Przynajmniej całkowicie w znanych mi dziedzinach produkcji .Może wie ktoś w jakim celu Azjaci (bo znaczki wyglądały na chińskie, ale może i są japońskie ) konstruowali tą maszynę ?
Pozdrawiam
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
To jest tusz wirtualny 
W drugiej sekundzie masz algorytm.
W od 5 do 16 widać pracę czujnika pomiaru wysokości.
Na stronie producenta podane jest więcej szczegółów i zastosowanie: http://www.microhertz.com.tw/product/pr ... raped.html

W drugiej sekundzie masz algorytm.
W od 5 do 16 widać pracę czujnika pomiaru wysokości.
Na stronie producenta podane jest więcej szczegółów i zastosowanie: http://www.microhertz.com.tw/product/pr ... raped.html
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ