gięcie aluminium
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
tak na poważnie to jest to dosyć mały promien jak na ten profil. Jesli możesz to wybierz profil z grubszą ścianką - pewnie nie możesz, więc rada do d..y.
Często pomaga gięcie w kilku przejściach - pewnie wolałbyś uniknąć.
Jest jeszcze jedna metoda bardzo skuteczna o której nie wiesz lub nie chcesz wiedzieć ale to tylko na priv.

Często pomaga gięcie w kilku przejściach - pewnie wolałbyś uniknąć.
Jest jeszcze jedna metoda bardzo skuteczna o której nie wiesz lub nie chcesz wiedzieć ale to tylko na priv.

sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Kiedyś dorabiałem walce (w/g rysunku klienta co ma doświadczenie w gieciu podobno
) do gięcia profili kwadratowych zamkniętych i bardzo zwracał uwagę na podparcia na rolkach
z tego co widzę na zdjęciu masz podparcie 3 punktowe dwa brzegi skrajne i jeden środkowy ?
Natomiast to co ja wykonywałem to było 2 punktowe tylko skrajne bieżnie szerokość ich też była inna w zależności od grubości ścianki profila.
Nie wiem, ale może to ma wpływ na fałdowanie powierzchni

z tego co widzę na zdjęciu masz podparcie 3 punktowe dwa brzegi skrajne i jeden środkowy ?
Natomiast to co ja wykonywałem to było 2 punktowe tylko skrajne bieżnie szerokość ich też była inna w zależności od grubości ścianki profila.
Nie wiem, ale może to ma wpływ na fałdowanie powierzchni
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 12
Tomolc to co piszesz ma sens też o tym pomyślałem wynika to z tego ze materiał ma gdzie się pęczyć tylko nie wiem czy zda to egzamin przy małych promieniach napewno spróbuję i dam znać wykonuje sam rolki i tez staram się podpierać w ten sposób większośc profili jakie wyginam to aluminiowe profile do produkcji okien mają dość skomplikowany kształt i nie zawsze jest to wykonalne