TruTops
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 24
Niestety nie, TruTops mocno kuleje w tym temacie. Co prawda w ostatniej wersji coś tam się zmieniło, ale w dalszym ciągu stosując TwinLine nie można wprowadzić zbyt wielu zmian w obróbce jaką wygenerował automat.odi69 pisze:Czy jest możliwość zmiany miejsca wpalenia przy wspólnej krawędzi cięcia, ja mam możliwość ustawienia wpalenia tylko wzdłuż górnej krawędzi grupy detali. a ja bym chciał ustawić wpalenie na dolnej krawędzi i na końcu detalu. Mam TruTopsa 5.31
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 24
Najnowsza wersja TruTopsa nie będzie już kompatybilna z kluczem sprzętowym, który do tej pory zabezpieczał przed nie autoryzowanym dostępem. Program będzie aktywowany kodem, natomiast klucz należy odesłać. Jakiś czas temu była o tym informacja na niemieckiej stronie TRUMPFa.waldemas1 pisze:ruszyła akcja zwrotu klucza sprzętowego
co rozumiesz przez to sformułowanie
o co chodzi
Najnowsza to 2.3.01, jeszcze jej nie instalowałem, także nie mogę nic o nowościach powiedzieć.Bri pisze:A jaki to już numer wersji będzie? I co nowego?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 37
Kurcze jaka szkoda że z kupowana w tym roku maszyną (podobno stan magazynowy - ostatni trumatic l3030 poprzedniej generacji w promocyjnej cenie za to że chciliśmy go zabrać) nie dostaliśmy prawa do aktualizacji.
Siedzę od niedawna na "kompie-potworze" (i7, 8GB itp na windowsie7) i TruTops śmiga jak miło, system cudny (w domu też mam) tylko że wiecznie wyskakuje mi błąd (bodajże 917) dongle'a (czyli klucza usb) tak kilka do kilkunastu razy na zmianę (pozostałym użytkownikom też), jak się zmieniamy koniecznie trzeba komputer uruchomić ponownie (bo przy zwykłym wyloguj/zaloguj dongielek jest bardziej niestabilny).
Nie zadziałała nawet zmiana ustawień zarządzania energią usb (wyłączone selektywne wstrzymywanie usb w bieżącym profilu zasilania), dalej błąd wyskakuje, czasem jak uruchamiam suite (potrafi uruchomić moduł CAD i NEST a LASER już nie), czasem jak dodaję detale do job'a (wywala cały NEST i resetuje), czasem powiesi całe suite i muszę zabić proces.
Nie wiecie jak temu zaradzić?
Taki serwer licencji chyba byłby zbawieniem
Siedzę od niedawna na "kompie-potworze" (i7, 8GB itp na windowsie7) i TruTops śmiga jak miło, system cudny (w domu też mam) tylko że wiecznie wyskakuje mi błąd (bodajże 917) dongle'a (czyli klucza usb) tak kilka do kilkunastu razy na zmianę (pozostałym użytkownikom też), jak się zmieniamy koniecznie trzeba komputer uruchomić ponownie (bo przy zwykłym wyloguj/zaloguj dongielek jest bardziej niestabilny).
Nie zadziałała nawet zmiana ustawień zarządzania energią usb (wyłączone selektywne wstrzymywanie usb w bieżącym profilu zasilania), dalej błąd wyskakuje, czasem jak uruchamiam suite (potrafi uruchomić moduł CAD i NEST a LASER już nie), czasem jak dodaję detale do job'a (wywala cały NEST i resetuje), czasem powiesi całe suite i muszę zabić proces.
Nie wiecie jak temu zaradzić?
Taki serwer licencji chyba byłby zbawieniem

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt: