Ocena projektu płyty głownej sterowania CNC
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam serdecznie.
Te "fruwające" wejścia bramek musisz gdzieś dołączyć. Albo do masy, albo do Vcc bo mogą Ci się dziać cuda na takim układzie.
Pozdrawiam, skoczek
Te "fruwające" wejścia bramek musisz gdzieś dołączyć. Albo do masy, albo do Vcc bo mogą Ci się dziać cuda na takim układzie.
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam serdecznie.
Chodziło mi o wejścia bramek IC4A oraz IC4C. Dołącz je gdzieś bo układ może się dziwnie zachowywać.
Pozdrawiam, skoczek
Chodziło mi o wejścia bramek IC4A oraz IC4C. Dołącz je gdzieś bo układ może się dziwnie zachowywać.
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 19
Polecam przejrzeć notę katalogową 6n137 gdzie pojawia się taki kondensator 15pF w układach testowych prawdopodobnie jako opcjonalny.
Ogólnie taki patrząc, bazując na mojej podstawowej wiedzy z elektroniki, taki kontestator może zmniejszyć szum, oscylacje, wygładzić sygnał wyjściowy przy zmianach stanów...
Pozdrawiam
Łukasz
Ogólnie taki patrząc, bazując na mojej podstawowej wiedzy z elektroniki, taki kontestator może zmniejszyć szum, oscylacje, wygładzić sygnał wyjściowy przy zmianach stanów...
Pozdrawiam
Łukasz
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
wita.
ja wiem ? - w opisie stoi - " CL " to znaczy pojemność obciążenia .
i przy tych 15 piko są takie szybkości przejścia H - L jak mają być .
zwiększenie tej pojemności spowoduje mniejszą stromość zboczy i generalnie pogorszenie parametrów .
jak bym tam nic nie dawał .
ale jestem tylko amatorem/samoukiem i wiem mało .
pozdrawiam .
ja wiem ? - w opisie stoi - " CL " to znaczy pojemność obciążenia .
i przy tych 15 piko są takie szybkości przejścia H - L jak mają być .
zwiększenie tej pojemności spowoduje mniejszą stromość zboczy i generalnie pogorszenie parametrów .
jak bym tam nic nie dawał .
ale jestem tylko amatorem/samoukiem i wiem mało .
pozdrawiam .
Mane Tekel Fares