Były by mniejsze gdybyś od razu zastosował 3 silniki 3Nm zamiast 4 silników 1,89Nm. A tak masz konstrukcję zrobioną na 4 silniki i teraz musisz dodatkowo dokupić 1 silnik i 1 sterownik czyli na oko ponad 600zł...
Czasami oszczędzanie na rzeczach ważnych mści się z podwójną siłą.
na 3 śrubach przekaszałoby brame, za duża rozpietość jak na jedną śrubke, nie chodziło o siłe pociagową, teoretycznie (obliczeniowo) powinny były w zupełnosci wystarczyc z zapasem mocy, ale już o tym pisałem, także wiadomo o co chodzi
sugerował bym dla osi Z dać jednak przekładnie pasową ( a napewno nie zaszkodzi ) żeby nie było potem że coś obliczeniowo wystarczy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :]
a po co przekladnia na osi Z jesli maszyna ma byc tylko do drewna? przeciez beda wystarczajaco silne silniki 3 Nm ? zastanawia mnie to czy to nie przerost formy nad trescia:) no ale dawaj zdjecia:)
no no chyba fot nie bedzie coś mi się zdaję bo znowu się będziemy czepiać...a chętnie byśmy zerkneli na fotki
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :]