w sumie jeszcze bez wiekszych oporów bo oś nie zamocowana to mozna sie pobawić, zobaczymy jak wszystko bedzie juz na swoim miejscu
Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
kot1979
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
ile kosztowal metr waleka fi 25 z otworami na podpory? czy moze sam robiles otwory? i co ile jest podpora roztawiona?
tak na oko to chyba roztaw jest na jakies 300 mm.chyba:)
i powiem ze zaczyna to wygladac:) i bardzo fajny pomysl z polaczeniem bramy na dole miedzy
profilami:) nastepny pomysl do sciagniecia:
tak na oko to chyba roztaw jest na jakies 300 mm.chyba:)
i powiem ze zaczyna to wygladac:) i bardzo fajny pomysl z polaczeniem bramy na dole miedzy
profilami:) nastepny pomysl do sciagniecia:
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
ERNEST KUCZEK
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 1
ja nie bardzo kumam, bo patrzac na zdjecie ktoro zalaczyles sruba wyglada ze ma wiekszy skok na obrot jak tylko 0.6mm, wiec jak to mozliwe.
posuw podawany na obrot wiaze sie z obrotami wrzeciona (najczesciej uzywany w tokarkach) tak wiec podanie podanie F=0.6 mm/obr nic nie wnosi jesli nie znamy w jakim czasie nastapil ten obrot.
posuw podawany na obrot wiaze sie z obrotami wrzeciona (najczesciej uzywany w tokarkach) tak wiec podanie podanie F=0.6 mm/obr nic nie wnosi jesli nie znamy w jakim czasie nastapil ten obrot.
POZDRAWIAM
-
pit202
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 18
czyli dalej nic nie wiemy - bo wydawalo mi sie ze we frezarkach pojademy mm/min i znamy wartosc posuwu
podawanie mm/obr daje nam informacje ile mozemy dac na ząb podczas toczenia, znajac obroty jestemy w stanie obliczyc wartosc posuwu.
jedyne co chcielismy wiedziec to jakie uzyskales posuwy - czyli jak szybko - przy niedokonczonej frezarce podawanie wartosci na ząb jest dosc niekompetentne, nie wiem z czego to moze wynikac , albo z niewiedzy autora albo strachu podawania takich informacji.
podawanie mm/obr daje nam informacje ile mozemy dac na ząb podczas toczenia, znajac obroty jestemy w stanie obliczyc wartosc posuwu.
jedyne co chcielismy wiedziec to jakie uzyskales posuwy - czyli jak szybko - przy niedokonczonej frezarce podawanie wartosci na ząb jest dosc niekompetentne, nie wiem z czego to moze wynikac , albo z niewiedzy autora albo strachu podawania takich informacji.
PiteR