automat wiercacy
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
Mam nadzieje ze sie ktos podejmie ale jak narazie mdf byl najtanszym materialem na ktorym mozna bylo robic proby.jezeli sie sprawdzi to bedzie ze stali.sterownik to scm alpha.jutro podpinam pneumatyke i sterownik.zaboczymy co z tego wyszlo.wozki juz sa gotowe.pozostaja jeszcze zderzaki na ktorych listwa bedzie mocowana i to tez nie lada wyzwanie bo dociski beda w dwoch plaszczyznach.jutro jeszcze ostatnia paczuszka przyjezdza z krancowka i dluzszymi silownikami do przekladni dociskowej bo okazaly sie za krotki te co mam czyli skok 50mm.mam nadzieje ze jutro to uruchomie a w poniedzialek zderzaki no i agregaty wiercace.tu sie klania wizyta u tokarza i zakupy ze stronki sponsora.jesli zadziala podesle filmik i zdjecia z pierwszego uruchomienia.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Załóż kontaktrony na siłownikach jako krańcówki, łatwo podepniesz i obrobisz w PLC, jak masz siłowniki z magnesem w tłoku to kontaktrony zamocujesz na opaskach zaciskowych, nie polecam dorabiać czujników ze zwykłych baniek bo przy drganiach długo nie popracują, w podajniku z zasobnika będziesz miał też zaciskanie pneumatyczne czy samozacisk na sprężynie, pracuję przy podobnych maszynach z zasobnikiem - mogę podesłać filmy, planuję dorobić zasobnik do frezarki karuzelowej - szukam kogoś kto się podejmie mechaniki, mam podobny zasobnik od którego można odrobić
-
witam.w ciagu kilku dni przesle filmik z pracy.mitek-krancowka do wykrywania materialu
bardzo bym prosil o filmik lub ewentualnie jakies dokladne zdjecia zasobnika i podajnika materialu poniewaz jestem przed tym etapem.jak narazie bede podawal z reki ale w niedlugim czasie chce to zmienic.mam juz pewna koncepcje ale moze gotowe zgapie i nei bede musial kombinowac.pozdrawiam
bardzo bym prosil o filmik lub ewentualnie jakies dokladne zdjecia zasobnika i podajnika materialu poniewaz jestem przed tym etapem.jak narazie bede podawal z reki ale w niedlugim czasie chce to zmienic.mam juz pewna koncepcje ale moze gotowe zgapie i nei bede musial kombinowac.pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam!
Załączam zdjęcia zasobnika z mojej maszyny - ładuje elementy o długości 20 do 40 cm, zacisk siłownikiem pneumatycznym z małym skokiem kontrolowanym przez czujniki indukcyjne, ruch do przodu siłownikiem pneumatycznym z czujnikami kontaktronowymi. Szukam osoby która podejmie się zrobienia kopi tego zasobnika do maszyny pokazanej na ostatnich zdjęciach - pneumatykę i sterowanie biorę na siebie - potrzebuję kogoś kto zrobi stronę mechaniczną.

Załączam zdjęcia zasobnika z mojej maszyny - ładuje elementy o długości 20 do 40 cm, zacisk siłownikiem pneumatycznym z małym skokiem kontrolowanym przez czujniki indukcyjne, ruch do przodu siłownikiem pneumatycznym z czujnikami kontaktronowymi. Szukam osoby która podejmie się zrobienia kopi tego zasobnika do maszyny pokazanej na ostatnich zdjęciach - pneumatykę i sterowanie biorę na siebie - potrzebuję kogoś kto zrobi stronę mechaniczną.

-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
-
dokladnie.bedzie wykonany podajnik automatyczny.ruch podobny do ruchu reki tak jak na filmie.odebralem dzis glowice.niestety nie wszystkie.oto kilka zdjec:
- Załączniki
-
- wiertarka 018.jpg (34.01 KiB) Przejrzano 949 razy
-
- wiertarka 020.jpg (37.85 KiB) Przejrzano 938 razy
-
- wiertarka 001.jpg (36.88 KiB) Przejrzano 938 razy
-
- wiertarka 002.jpg (40.15 KiB) Przejrzano 937 razy
-
- wiertarka 003.jpg (50.62 KiB) Przejrzano 937 razy
-