-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
Wszystkie oferowane przez nich testery są ok.Ten jest najtańszy.W modelach cyfrowych masz więcej bajerów-niekoniecznie Ci potrzebnych.Ten z linku jest moim zdaniem wystarczający do wysterowania tego regulatora.Prosty układ-podpinasz się bez dodatkowych kabelków.
Tak siedzę i myślę-a co jak sie okaże,że regler trzeba najpierw zaprogramowac?Normalnie robimy to aparaturą-w odpowiednim momencie pomiędzy piśnięciami regulatora machamy drągiem gazu.No bo niby skąd ma wiedzieć kiedy ma bec zadziałać i ile ogniw podłączyłem?Sam mam w szufladzie silnik z regulatorem i testerem-generatorem zrobionym na pajęczynie,bo nie chciało mi się do sklepu gonić,ale wcześniej programowałem go w modelu...
Tak siedzę i myślę-a co jak sie okaże,że regler trzeba najpierw zaprogramowac?Normalnie robimy to aparaturą-w odpowiednim momencie pomiędzy piśnięciami regulatora machamy drągiem gazu.No bo niby skąd ma wiedzieć kiedy ma bec zadziałać i ile ogniw podłączyłem?Sam mam w szufladzie silnik z regulatorem i testerem-generatorem zrobionym na pajęczynie,bo nie chciało mi się do sklepu gonić,ale wcześniej programowałem go w modelu...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 22:02 przez Bbuli, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 83
Regulator do BLDC trzeba zaprogramowac. Np ilu bateri do zasilania uzywasz (jakie napiecie), Czy ma sie powoli silnik rozkrecac, czy na maxa od razu, czy chcesz zeby mial "hamulec", tzn. jak przykrecisz potencjometr do zera, czy ma sie od razu zatrzymac, czy powoli, naturalnie sie zatrzymywac.
A w funkcje programu wchodzi sie w zaleznosci od polozenia potencjometru.
Np. zeby wejsc w funkcje programowania, potencjometr musi byc ma maxa rozkrecony zanim podlaczysz zasilanie, wtedy ci robi "bip" iles tam razy i wiesz w jakiej funkcji jestes. A w tej funkcji masz kilka opcji które tez sa potwierdzane "bip-nieciem", a zmienia sie pomiedzy nimi np. przykrecajac potencjometr na 50% i z powrotem na maxa. Róznie z nimi bywa, ale to w instrukcji jest napisane.
A w funkcje programu wchodzi sie w zaleznosci od polozenia potencjometru.
Np. zeby wejsc w funkcje programowania, potencjometr musi byc ma maxa rozkrecony zanim podlaczysz zasilanie, wtedy ci robi "bip" iles tam razy i wiesz w jakiej funkcji jestes. A w tej funkcji masz kilka opcji które tez sa potwierdzane "bip-nieciem", a zmienia sie pomiedzy nimi np. przykrecajac potencjometr na 50% i z powrotem na maxa. Róznie z nimi bywa, ale to w instrukcji jest napisane.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 34
nic sie nie wkopałeś ja też nigdy wcześniej nie miałem odczynienia z takimi silnikami a jakoś działa, masz mieć: zasilacz , tester serw, regulator, silnik ewentualnie programator o którym wspominałeś w moim temacie jeżeli przez tester serw nie dało by sie zaprogramować narazie go nie kupuj zaufaj mi bo nie jestem żadnym teoretykiem narazie czekaj na to co kupiłeś, szukaj zasilacza i tyle