Koniecznie prosze o opinie jak sie sprawdza w praniu!gmaro pisze: Tak to jest ten zmieniacz , filmów nie mam ale kupione są 2 sztuki przy czym jeden idzie do maszyny o 5 osiach która póki co jest przed malowaniem oto fotka ...
J.
Obawiam sie ze to tylko tak na oko wychodziezbig pisze:Faktycznie strasznie to drogie. Za 600 euro to można zrobić zmieniacz na 4 kress-ypit pisze:Jak myślisz można by coś takiego wykonać we własnym zakresie może ze stali? i może by wyszło taniej bo 600 euro to szczenka opada przy cenie kresa powiedzmy 150 euro
Zapewne wymiana narzędzia będzie łatwiejsza za pomocą zmieniacza bo aktualnie maszynę która buduje będzie wykorzystywała 2 narzędzia .oprawcafotografii pisze:Myslalem o maszynie z dwoma srubami osi X, dwoma Z-kami, dwoma Kresami.
W zasadzie potrzebuje dwa narzedzia, nie wiecej. Powstaje problem
z oprogramowaniem i fura roboty - obawiam sie, ze 600e to jednak mniej
Jezdzigmaro pisze:...
Wczoraj okablowałem maszynę o polu 600x375 i ożyła dojazdy na poziomie 15 metrów na minutę.
Zastanawiam się czy w nabiurkowej też takich nie zrobićszczególnie gdy w grę wchodzi wymiana narzędzia.
Zerknij na film http://www.youtube.com/user/MGCERTUS?feature=mhum#p/u
A skoro ożyła to coraz bliżej aby wyciąć elementy do nabiurkowej .
Jeśli masz sterownik o którym myślę + LPT to realna prędkość twojej maszyny przy silnikach 1,89 powinna być na poziomie 7-8 metrów na minutę w przypadku większych silników niestety prędkość realna może spaść do 4-3 metrów .oprawcafotografii pisze:Ciekawe jakie mi sie uda osiagnac predkosci...
Śruba 10 mm a silniki oczywiście krokoweJezdzi Jakie tam masz sruby i silniki?
Dwa silniki mam 2Nm a trzeci do stolu 3Nm ze wzgledu na mase.gmaro pisze:Jeśli masz sterownik o którym myślę + LPT to realna prędkość twojej maszyny przy silnikach 1,89 powinna być na poziomie 7-8 metrów na minutę w przypadku większych silników niestety prędkość realna może spaść do 4-3 metrów .oprawcafotografii pisze:Ciekawe jakie mi sie uda osiagnac predkosci...
gmaro pisze:Śruba 10 mm a silniki oczywiście krokoweJezdzi Jakie tam masz sruby i silniki?
Przy krokówkach nie jest to aż takie oczywiste - lepsze są śruby o skoku 10mm - moment użyteczny wbrew pozorom nie spadnie , a realne prędkości będą znacznie większe.oprawcafotografii pisze:W tym wypadku sruby 5mm powinny byc lepsze - 2x wiekszy moment...