Więc tak, to był walentynkowy test powtarzalności maszyny, ale prawdą jest że nie da się ich połączyć, bo jak napisał
kak, nie zrobiłem offsetu, linie na obu częściach można powiedzieć są identyczne, może właśnie dlatego nie da się ich złożyć do kupy, wystarczy trochę dremela z papierem ściernym, ale maszyna test zaliczyła.
Zrobiłem w CAD całe serce z tym wężem po środku i i mionami, potem wyeksportowałem prawą stronę z tym wężem do innego pliku i lewą stronę z tym samym wężem do drugiego pliku, w cam'ie zrobiłem ścieżki dla narzędzi. W CAM'ie miałem odsunąć tego węża o 0,1 mm. w jednym z plików, ale chciałem sprawdzić powtarzalność drogi narzędzia, nie spodziewałem się że się te elementy złożą do kupy.
Materiał to budowlana płyta fasadowa, jak polski ebonit (chyba tak się to nazywa) tylko z dwóch stron jest pokryty warstwą kolorową 0,2 mm. pięknie się w tym frezuje, 300 mm/min 2,2 mm. na raz, a jakie to twarde, kiedyś wziąłem kawałek 50x500 oparłem pod ścianą 45 stopni i naciskałem nogą w połowie, doszedłem tak do samej podłogi, ale wtedy mi pękło, uszczerbało mi kość piszczelową.
[ Dodano: 2011-02-14, 17:49 ]
wygrzebałem na norweskim alledrogo:
moja tokareczka:
http://www.finn.no/finn/torget/butikk/b ... e=26538938
na jutube jest pare filmików jak z tego zrobiono cnc