60x55cm z ruchomym stolem z formatek...

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

syntetyczny
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: syntetyczny » 10 lut 2011, 19:37

Mnie tam też się podoba rozwijany projekt. Jest bardzo fajny:) Z tymi podporami to ja tylko piszę z zebranego doświadczenia z forum. Tak czy siak. Czekamy na pierwsze detale pod konstrukcję. Pytanko tylko, czy maszyna będzie wykonana przez poprzednią konstrukcję z MDF?

Kto pyta, nie błądzi. Eppur si muove
Kreatura CNC
Modernizacja plotera megaplot

Tagi:

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 62

Post napisał: oprawcafotografii » 10 lut 2011, 19:42

syntetyczny pisze:Mnie tam też się podoba rozwijany projekt. Jest bardzo fajny:) Z tymi podporami to ja tylko piszę z zebranego doświadczenia z forum. Tak czy siak. Czekamy na pierwsze detale pod konstrukcję. Pytanko tylko, czy maszyna będzie wykonana przez poprzednią konstrukcję z MDF?
Nie mam zadnej maszyny z MDFu - wypraszam sobie ;-)

Nie - szykuje sie happening pt. "jak wykonac frezarke w dwa dni" :)
Jeden z forumowiczow zaoferowal sie pomoc - mamy calosc zrobic
w jeden weekend, mam nadzieje ze przyszly :) Start prac w sobote
rano, w poniedzialek maszyna ma smigac ;)

J.

Awatar użytkownika

syntetyczny
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: syntetyczny » 10 lut 2011, 20:04

Sorry. Już nie pamiętam, z czego była poprzednia, w albumie nie masz zdjęć więc wydawało mi się, że z czegoś drewnianego. Tak czy owak. Plan zbudowania machiny w 2dni, też jest fajny:)Może jakaś fotorelacja?Wideorelacja?Postawić aparat na stojaku i filmik nakręcić...
Kreatura CNC

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 10 lut 2011, 20:08

syntetyczny pisze:Sorry. Już nie pamiętam, z czego była poprzednia, w albumie nie masz zdjęć więc wydawało mi się, że z czegoś drewnianego. Tak czy owak. Plan zbudowania machiny w 2dni, też jest fajny:)Może jakaś fotorelacja?Wideorelacja?Postawić aparat na stojaku i filmik nakręcić...
Bedzie relacja live, 5euro za minute ;-)

J.

Awatar użytkownika

dudis69
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: dudis69 » 10 lut 2011, 20:30

oprawcafotografii pisze:Bedzie relacja live, 5euro za minute
Ciekawe co byś złożył, jak by każdy krzyczał na forum po piątaku za co kolwiek :wink:
Pozdrawiam Sławek

bartkam
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: bartkam » 10 lut 2011, 21:29

Jak chcesz użyć śrub kulowych chińskich tych od poltecha to sprawdź czy w nakrętkach są wszystkie kulki. Kiedyś mi się trafiło że w jednej nakrętce brakowało na każdym obiegu po 2-3 kulki i nakrętka chodziła z zacięciami. A w drugiej chińczyk włożył jedną mniejszą ~2,5mm zamiast 1/8". Bo już było za mało miejsca żeby weszła normalna :grin:

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 11 lut 2011, 06:23

bartkam pisze:Jak chcesz użyć śrub kulowych chińskich tych od poltecha to sprawdź czy w nakrętkach są wszystkie kulki. Kiedyś mi się trafiło że w jednej nakrętce brakowało na każdym obiegu po 2-3 kulki i nakrętka chodziła z zacięciami. A w drugiej chińczyk włożył jedną mniejszą ~2,5mm zamiast 1/8". Bo już było za mało miejsca żeby weszła normalna :grin:
Hehe dobre :) Sprawdze...

W sprawie srub napisalem do sponsora ale narazie bez odzewu...

J.

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 11 lut 2011, 09:02

bartkam pisze:Jak chcesz użyć śrub kulowych chińskich tych od poltecha to sprawdź czy w nakrętkach są wszystkie kulki. Kiedyś mi się trafiło że w jednej nakrętce brakowało na każdym obiegu po 2-3 kulki i nakrętka chodziła z zacięciami. A w drugiej chińczyk włożył jedną mniejszą ~2,5mm zamiast 1/8". Bo już było za mało miejsca żeby weszła normalna :grin:
To jest nic mi klient dał do zamontowania te śruby i w jednej nakrętce kilka kulek przecięło na połowę . A tak po za tym przecież w podobnej cenie idzie już kupić HIWINy a jakość o niebo lepsza ...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

bartkam

Post napisał: bartkam » 11 lut 2011, 10:11

gmaro pisze:A tak po za tym przecież w podobnej cenie idzie już kupić HIWINy a jakość o niebo lepsza ...
Nie kupowałem u poltecha bo strasznie ździera tylko bezpośrednio z chin, ale z tego samego źródła. Wychodzi ponad 2x taniej niż u poltecha i mam długości jakie chcę co do mm a nie co 0,5m.

Awatar użytkownika

syntetyczny
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: syntetyczny » 11 lut 2011, 10:51

oprawcafotografii pisze:
bartkam pisze:Jak chcesz użyć śrub kulowych chińskich tych od poltecha to sprawdź czy w nakrętkach są wszystkie kulki. (...)
Hehe dobre :) Sprawdze...

W sprawie srub napisalem do sponsora ale narazie bez odzewu...

J.
Trzeba złożyć zamówienie w http://www.ebmia.pl/index.php ich sklepie internetowym, bo poprzez maila na akcesoria to można czekać i czekać...
Sam tak miałem.
bartkam pisze:
gmaro pisze: A tak po za tym przecież w podobnej cenie idzie już kupić HIWINy a jakość o niebo lepsza ...
Nie kupowałem u poltecha bo strasznie ździera tylko bezpośrednio z chin, ale z tego samego źródła. Wychodzi ponad 2x taniej niż u poltecha i mam długości jakie chcę co do mm a nie co 0,5m.
A można wiedzieć jaka jest strona kontaktowa do tych chińczyków z cnc(bo chętnie bym zrobił zapasy)?
I skąd najlepiej te HiWiNy kupować:)
Kreatura CNC

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”