Śledzę wątek z podziwem. Kiedyś z kilkoma opiniami Piotrjuba się nie zgadzałem (pod względem techniczno-konstruktorskim), również szczerze nie pasowało mi "podlizywanie się" ale teraz...Imponuje mi pewien rozmach (pewnie teraz ja się podlizuję ). Co konstruktor wykreśli, wyliczy to tak ma być. Marzenie wszystkich. I bardzo podoba mi się pokazywanie szczegółów technicznych w seryjnych maszynach na forum amatorskim. Spokojnie kolega Piotrjub moze liczyć na punkcik z mojej strony Może zamiast punkcika to kilku klientów podeślę.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
Dzięki za dobre słowa. Niestety wszystko posuwa się powoli to znaczy nie tak szybko jak by się chciało, ale to tak zawsze na początku bywa. Profile przygotowane do montażu.
Pierwsze przymiarki czy wszystko jest ok.
Wszystko pasuje a wiec zaczynamy montaż. Niestety pewno założenia montażowe trzeba będzie zmienić - bardziej je ułatwić. Dorobiliśmy śruby do montażu i trochę kłopotliwy jest ich montaż.
Jak to w życiu ze wszystkim trzeba sobie radzić to i z tym poradziliśmy sobie.
Montaż profili z podstawą stalową.
Dziś składaliśmy dalej i maszyna nabiera powoli właściwego kształtu.
Niestety trzeba dorobić jeszcze formy do termoformierki na osłony do maszyny ale to jutro zacznie się robić.
Andrzej podesłał projekcik pulpitu do maszyny który robi, powoli maszynka nabierze kształtu docelowego
Wesoło się zrobiło jak wpadł kolega i zatrudniliśmy go jak RĘCZNY napęd CNC, ale potrenuje i dojdzie na pewno do wprawy.
To juz nie ma innych kolorow ?? BlackBird, Black Bull teraz Black Wind ehhh co za mroczne forum. Ale generalnie wyglada za-je-bi-scie. Chyba sie na testy wybiore.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni
Wesoło się zrobiło jak wpadł kolega i zatrudniliśmy go jak RĘCZNY napęd CNC, ale potrenuje i dojdzie na pewno do wprawy.
No słowne komendy przy sterowaniu napędami no no profi ...
Napęd bramy będzie realizowany przez 2 śruby + 1 silniki czy tez 2 śruby +2 silniki ?
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :]